Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu poate fi vizionat online în perioada sărbătorilor

Poemul simfonic Vox Maris, de George Enescu, în interpretarea London Symphony Orchestra, dirijată de Gianandrea Noseda, poate fi vizionată gratuit, online, începând de joi, 24 decembrie, până în ultima zi a anului 2020, anunţă organizatorii Festivalului Internaţional George Enescu.

441 afișări
Imaginea articolului Poemul simfonic Vox Maris de George Enescu poate fi vizionat online în perioada sărbătorilor

Înregistrarea va fi oferită pe site-ul www.festivalenescu.ro. Poemul simfonic Vox Maris este interpretat de London Symphony Orchestra, dirijată de Gianandrea Noseda şi Corul Academic al Radiodifuziunii Române condus de Ciprian Ţuţu, avându-l ca solist pe tenorul Cosmin Ifrim. Concertul a avut loc în ediţia din 2019 a Festivalului, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Ideea poemului simfonic Vox Maris l-a preocupat pe George Enescu încă din 1925, dar desăvârşirea lucrării a fost un proces de lungă durată. Compusă pentru soprană, tenor, cor şi orchestră, sub formă de sonată liberă, şi dedicată amintirii pianistei Elena Bibescu, Vox Maris a avut premiera la Bucureşti postum, în 1965. Libretul poemului este scris de Enescu, plecând de la un text francez şi breton de Willy. Originalitatea sonoră a lucrării îşi are esenţa, în opinia compozitorului şi muzicologului Pascal Bentoiu, “într-o nemaiauzită şi luxuriantă dispunere orchestrală, ce cu greu îşi găseşte perechea în toată muzica secolului XX.”

London Symphony Orchestra va concerta şi în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu din 2021, sub bagheta lui Sir Simon Rattle, iar poemul simfonic Vox Maris va fi interpretat în această ediţie de Mariinsky Theatre Orchestra, cu maestrul Valery Gergiev la pupitru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici