"Poker", în regia lui Sergiu Nicolaescu, a avut premiera de gală vineri, la CinemaPro

"Poker", o comedie semnată de Sergiu Nicolaescu, care face referiri amare la starea societăţii româneşti actuale, a avut premiera de gală vineri seară, la CinemaPro din Capitală, în prezenţa regizorului.

210 afișări
Imaginea articolului "Poker", în regia lui Sergiu Nicolaescu, a avut premiera de gală vineri, la CinemaPro

"Poker", în regia lui Sergiu Nicolaescu, a avut premiera de gală vineri, la CinemaPro

La premiera de gală a filmului "Poker", cea de-a doua comedie din cariera lui Sergiu Nicolaescu, au mai luat parte, pe covorul roşu, alături de regizor, actorii din rolurile principale, Cătălina Grama (Jojo) şi Valentin Teodosiu, alături de fani şi reprezentanţi ai presei.

"Poker" îi aduce în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Ion Riţiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo). De altfel, Valentin Teodosiu şi Vladimir Găitan fac parte şi din distribuţia piesei de teatru omonime, de Adrian Lustig, montată de Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie din Capitală.

O producţie a MediaPro Pictures, filmul "Poker" prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică (Titel Pangică) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete). Senatorul corupt are o amantă mai tânără, o fostă damă de companie care iubeşte banii şi filmul "Poştaşul sună întotdeauna de două ori", o mătuşă Tamara, pe care, de fapt, o cheamă Alexandrina (Alexandrina Halic) şi care trebuie "să albească" un milion de euro, în timp ce mafioţii sunt executaţi cu replici din filmele lui Sergiu Nicolaescu pe buze. Când este împuşcat, un mafiot de-abia bâiguie câteva vorbe. "Ce-a zis, mă?", întreabă "călăul", Titel Pangică (Horaţiu Mălăele). "A zis «Un fleac, m-au ciuruit»", îi traduce acolitul. La care Pangică mai trage câteva gloanţe în acesta: "Na, încă unu', de la dom' Semaca, cinefilule!".

Poker - Trailer de pe tare.ro

Sergiu Nicolaescu este şi el prezent în film prin imaginile de la Televiziunea Română, din timpul Revoluţiei din '89. Nici Revoluţia nu scapă de ironie în film, căci Marcel, prietenul din America al celor trei, organizează, la un moment dat, o Revoluţie în Democratistan. "Le-a dat Marcel licenţa pentru Revoluţie", spun cei trei, când văd la televizor ştirile despre schimbările politice din Democratistan.

Citatele din film continuă cu referiri la seria "Naşul". Când îl vede pe unul dintre marii săi rivali mafioţi, care a suferit o operaţie estetică, Titel Pangică îl confundă pe acesta cu Jean Constantin. "Hai mă, facem «Naşul IV». Îl sun pe Coppola, el dă patru milioane, eu dau patru milioane şi CNC-ul (Centrul Naţional al Cinematografiei, n.r.) dă 14", spune Pangică.

Sergiu Nicolaescu a spus, la o conferinţă de presă care a precedat premiera de gală, că a terminat de filmat "Poker" în 26 de zile şi că a realizat pelicula pentru că a simţit nevoia de spectacol. "Încerc să fac tot ce pot ca să refac ideea de spectacol", a spus acesta. Regizorul a adăugat că referirile la societatea actuală fac parte din film şi că nu a avut o ţintă anume. "E o comedie făcută de mine", a concluzionat el. În ceea ce priveşte replicile despre cinematografia tânără din film ("Acum toată lumea face film, pentru că toţi regizorii pot să facă film din montaj"), Nicolaescu a spus: "Nu mă interesează.Nu fac diferenţe din astea între regizori. Toţi avem timp. Dacă sunt tineri au mai mult timp, dacă sunt ca mine au mai puţin". El a subliniat că cel mai mult îl interesează numărul spectatorilor care vor veni să vadă filmul "Poker".

Filmul a avut un buget de producţie de 3.805.498 de lei, din care 1.250.000 de lei obţinuţi de la Centrul Naţional al Cinematografiei, în urma concursului de proiecte din 2007.

De vineri, 9 aprilie, filmul "Poker" poate fi urmărit în cinematografele CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex - Bucureşti, Cinema Timiş (Timişoara) şi la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Piteşti şi Iaşi), fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici