Poliţia italiană a recuperat bucata de pânză îmbibată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea

Poliţia italiană a recuperat bucata de pânză îmbibată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea, vineri, la o zi după ce reuşise să recupereze şi fiola din sticlă şi filamente din aur în care se aflase această relicvă religioasă, informează Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a recuperat bucata de pânză îmbibată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii italieni au precizat într-o conferinţă de presă organizată în localitatea L'Aquila că au găsit acel fragment de ţesătură în garajul a doi bărbaţi care au furat relicva săptămâna trecută, aflaţi în prezent în arestul poliţiei.

În aceeaşi conferinţă de presă, arhiepiscopul Giovanni D'Ercole a spus că relicva a fost refăcută, prin plasarea fragmentului de pânză în aceeaşi fiolă care o adăpostise în trecut.

Din relicva recuperată lipsesc doar câteva fibre de ţesătură şi câteva filamente din aur, a precizat prelatul italian.

"Cred că Ioan Paul al II-lea i-a iertat. Cred că şi noi trebuie să facem la fel", a spus Giovanni D'Ercole, referindu-se la autorii furtului, despre care poliţia crede că ar fi dependenţi de droguri.

Relicva în cauză şi un crucifix au fost furate dintr-o biserică izolată, San Pietro della Ienca, săptămâna trecută.

Pânza îmbibată cu sânge reprezintă un fragment din sutana pe care Ioan Paul al II-lea o purta pe 13 mai 1981 în momentul în care a fost împuşcat de un fanatic turc care a încercat să îl asasineze pe fostul Suveran Pontif.

Relicve ale sfinţilor şi ale altor personalităţi religioase sunt adeseori expuse în relicvarii care sunt venerate de credincioşii catolici.

Fostului papă Ioan Paul al II-lea, care va fi sanctificat pe 27 aprilie, îi plăcea să se plimbe şi să se odihnească în regiunea Abruzzo, întrucât aceasta îi amintea de ţara lui natală, Polonia.

Relicva a fost donată bisericii San Pietro della Ienca de fostul secretar al papei, Stanislaw Dziwisz, actualul cardinal al Cracoviei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici