"Poliţist adjectiv" şi Maria Dinulescu, premiaţi la Best Film Fest

Pelicula "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu şi actriţa Maria Dinulescu vor fi premiaţi, vineri seară, în cadrul galei Best Film Fest, care va avea loc la Cinema Studio, informează organizatorii.

45 afișări
Imaginea articolului "Poliţist adjectiv" şi Maria Dinulescu, premiaţi la Best Film Fest

"Poliţist adjectiv" şi Maria Dinulescu, premiaţi la Best Film Fest

Premiile au fost acordate în urma exprimării voturilor criticilor şi presei de specialitate.

Cel mai bun film românesc a fost votat "Poliţist, adjectiv". De altfel, pelicula va primi, vineri, şi premiile la categoriile "cel mai bun regizor român"- Corneliu Porumboiu şi "cel mai bun actor într-un film românesc"- Dragoş Bucur. Pe de altă parte, trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un film românesc va fi primit de actriţa Maria Dinulescu.

În plus, în urma votului, cel mai bun film străin care a rulat în România a fost desemnat "Ticăloşi fără glorie / Inglorious Bastards" de Quentin Tarantino, în timp ce titlul de "cel mai bun film european" a revenit peliculei "Gomorra".


Pe de altă parte, premiul pentru cel mai profitabil film a revenit producţiei "Epoca de Gheaţă 3 / Ice Age 3" care a avut, în cinematografele româneşti, încasări de 6.858.621 de lei şi 336.176 de spectatori.


Timp de o săptămână, începând de vineri, spectatorii vor putea vedea cele mai bune filme ale anului la Cinema Studio. Gala de premiere a Best Film Fest va cuprinde prezentări ale unor statistici referitoare la piaţa de cinema din România şi proiecţii în avanpremieră ale trailerelor celor mai importante filme care se vor lansa în 2010.

Evenimentul se va încheia cu o proiecţie specială a filmului "Nuntă în Basarabia", în regia lui Napoleon Helmis. Filmul este prezentat în premieră la Bucureşti, în faţa publicului. "Nuntă în Basarabia" este cel de-al doilea film semnat Napoleon Helmis (după "Italiencele") şi a caştigat premiul special al juriului la Festivalul "Black Nights" din Tallinn, Estonia (12 noiembrie - 6 decembrie 2009).

Best Film fest, ajuns la ediţia cu numărul zece este un eveniment anual, realizat de către Asociaţia Film Romania şi www.videofil.ro, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al distribuitorilor de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici