Poliţişti rutieri într-un calendar pe 2012

Poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere din Bistriţa-Năsăud au pozat, alături de 12 administratori de firme din judeţ, pentru calendarul pe 2012 editat de filiala judeţeană a Sindicatului Poliţiştilor "Sed Lex" şi lansat joi.

325 afișări
Imaginea articolului Poliţişti rutieri într-un calendar pe 2012

Poliţişti rutieri într-un calendar pe 2012 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

Acesta este al patrulea an consecutiv când Sindicatul Poliţiştilor "Sed Lex" editează calendare de perete cu poliţişti, anterior două calendare prezentând fotografii cu poliţiste şi unul cu mascaţi.

"Pentru 2012, am ales Poliţia Rutieră fiindcă numărul accidentelor rutiere e mare şi vrem să tragem un semnal de alarmă prin gestul nostru. Totodată, în calendar mai apar administratorii a 12 firme din oraş care au peste 500 de angajaţi şi contribuţii la stat de circa 8,5 milioane de lei, constribuţii din care noi, bugetarii, ne luăm salariile. Am vrut să-i scoatem în evidenţă atât pe colegii de la Poliţia Rutieră, cât şi pe cei care stau în spatele unor afaceri într-o perioadă destul de grea pentru business", a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, Adrian Crăciunescu, preşedintele sindicatului.

Potrivit lui Adrian Crăciunescu, au fost editate 1.500 de exemplare ale acestui calendar care au costat, în total, 15.000 de lei. Acestea vor fi oferite, în dar, poliţiştilor şi firmelor care au sprijinit sindicatul în editarea lui.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnaş, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că poliţiştii au participat la şedinţe foto în afara orelor de program fiindcă şi-au dorit să tragă un semnal de alarmă referitor la accidentele rutiere.

"Anul acesta au murit, în accidente rutiere, 29 de persoane din Bistriţa-Năsăud. Principalele cauze ale accidentelor rutiere în judeţ sunt viteza, depăşirea neregulamentară şi traversarea prin locuri nepermise", a spus Roberto Hasnaş.

Cei 12 oameni de afaceri care apar în imagini, alături de poliţişti, sunt, majoritatea, la volanul maşinilor de serviciu. Este vorba despre şeful unei clinici, al unei firme de transport, al unei fabrici de carne, un constructor, patronul unui restaurant, al unei firme de curăţenie etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici