Poluarea şi manipularea genetică, printre noile păcate moderne

Biserica catolică a realizat o listă a păcatelor capitale ale societăţii moderne, printre care se numără poluarea, manipularea genetică şi inechitatea socială.

1043 afișări
Imaginea articolului Poluarea şi manipularea genetică, printre noile păcate moderne

Poluarea şi manipularea genetică, printre noile păcate moderne

"Dacă în trecut păcatul avea o dimensiune mai degrabă personală, astăzi acesta are mai mult o rezonanţă socială, din cauza fenomenului globalizării", a declarat, pentru L'Osservatore Romano, Gianfranco Girotti, responsabil al Penitenţieriei apostolice, unul dintre cele trei tribunale ale Bisericii catolice, care se ocupă de chestiunile ce ţin de conştiinţă.

În interviul acordat jurnalului oficial al Vaticanului, Girotti a declarat că "atenţia acordată păcatului este mai importantă în prezent decât era altădată, din cauza repercusiunilor care sunt mai mari şi mai devastatoare".

"Există diferite sectoare în care se remarcă anumite comportamente vinovate de încălcarea drepturilor individuale şi sociale", a subliniat Girotti, amintind de ecologie şi poluarea mediului sau de inegalităţile sociale şi economice - "săracii devin şi mai săraci, iar bogaţii devin mai bogaţi".

Girotti a mai amintit printre păcatele moderne de "bioetică, unde nu putem să nu denunţăm mai multe încălcări ale drepturilor fundamentale ale naturii umane, prin intermediul experimentelor, manipulărilor genetice, ale căror rezultate nu pot fi controlate".

În iunie 2007, cardinalul Renato Martino a prezentat documentul "Îndrumări pentru asistenţa pastorală a drumurilor", emis de Consiliul Pontifical pentru Pastorala Migranţilor şi Itineranţilor, unde se indică faptul că "şi o depăşire periculoasă poate constitui o ocazie de a păcătui", denunţând "insultele, blasfemiile, gesturile nepoliticoase şi lipsa politeţii".

Biserica catolică a inclus pe lista celor şapte păcate capitale moderne: lenea, mândria, lăcomia, defrânarea, avariţia, mânia şi invidia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici