Pompierii londonezi se plâng că sunt suprasolicitaţi din cauza romanelor din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey"

Brigada de pompieri din Londra şi-a multiplicat intervenţiile provocate de cătuşe blocate şi de organe sexuale rămase captive în locuri insolite, din cauza romanelor din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey", de E.L. James, informează lefigaro.fr.

517 afișări
Imaginea articolului Pompierii londonezi se plâng că sunt suprasolicitaţi din cauza romanelor din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey"

Pompierii londonezi se plâng că sunt suprasolicitaţi din cauza romanelor din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey" (Imagine: Mediafax Foto)

În romanele din seria "Fifty Shades of Grey", un bestseller erotic, personajul principal Christian Grey mânuieşte la perfecţie biciul, cravaşa şi cătuşele şi o iniţiază pe tânăra Anastacia Steele în arta sadomasochismului, fără a comite nicio stângăcie.

În viaţa reală, însă, lucrurile sunt ceva mai complicate. Pompierii londonezi pot depune mărturie. După apariţia romanelor scrise de E.L. James, în 2012, intervenţiile vizând cătuşe blocate sau penisuri rămase captive în locuri nepotrivite s-au multiplicat peste măsură în capitala britanică.

"Păstraţi întotdeauna cheile în apropiere", a implorat, luni, brigada de pompieri din Londra, care a fost nevoită să intervină de 79 de ori în ultimul an pentru a elibera de cătuşe cuplurile care au dorit să îşi condimenteze viaţa sexuală şi de nouă ori pentru a "elibera" un sex masculin de inelul său penian.

"Sfatul nostru este simplu: dacă inelul nu intră, nu forţaţi! Va fi dureros şi în plus veţi pierde mult timp sunând la serviciile de urgenţe, încercând să ne contactaţi", spun pompierii londonezi. Ei s-au confruntat cu tot felul de cazuri, dintre care unele par greu de crezut, precum cel al unui bărbat al cărui penis a rămas prins într-un aspirator sau acela în care au fost nevoiţi să ajute un individ care nu mai reuşea să îşi scoată penisul dintr-un prăjitor de pâine.

"Cele mai multe dintre accidentele pentru care oamenii noştri au fost chemaţi ar fi putut fi evitate cu puţin bun simţ", a declarat ofiţerul Dave Brown. "Nu ştiu dacă este vorba de un efect al trilogiei «Fifty Shades of Grey», dar numărul de incidente cauzate de cătuşe rămase blocate a crescut. Ceea ce ştiu, însă, este faptul că, atunci când echipajele noastre ajung la faţa locului, cele mai multe dintre victime se înroşesc în 50 de nuanţe", a adăugat acelaşi pompier londonez.

Recent, "Fifty Shades of Grey" a devenit volumul pentru adulţi care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute în format paperback.

Potrivit editurii Trei, care a tradus romanele în limba română - cu titlurile "Cincizeci de umbre ale lui Grey", "Cincizeci de umbre întunecate" şi "Cincizeci de umbre descătuşate" -, trilogia "Fifty Shades" este un bestseller mondial absolut, fiind lider pe site-urile Amazon.com, New York Times Bestseller, Amazon.co.uk şi Bookseller. Potrivit aceleiaşi edituri, trilogia scrisă de romanciera britanică E.L. James a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca eBook, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial în primele şase luni de la apariţie. Cele trei romane au fost traduse în 50 de limbi, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achiziţionate de studiourile Universal Pictures.

Acţiunea romanelor din seria "Fifty Shades" se pretează polemicilor. Inspirate iniţial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenţilor din acest moment, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza "Twilight", cărţile romancierei E. L. James iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.

Romanciera E.L. James a anunţat în luna iunie că primul film din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey" va fi regizat de Sam Taylor-Johnson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici