Portul Constanţa, invadat de meduze uriaşe

Meduze cu diametrul de peste 50 de centimetri au invadat danele operaţionale ale Portului Constanţa, cercetătorii spunând că acestea migrează din larg spre mal în căutarea hranei.

18 afișări
Imaginea articolului Portul Constanţa, invadat de meduze uriaşe

Portul Constanţa, invadat de meduze uriaşe

Directorul Institutului de Cercetări Marine "Grigore Antipa“ din Constanţa, Simion Nicolaev, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că meduzele care au ajuns în Portul Constanţa sunt din specia Rhiyostoma Pulmo, trăiesc în larg şi doar lipsa hranei le-a adus spre mal. Meduzele plutesc printre nave, dar specialiştii nu exclud posibilitatea ca acestea să fie purtate de curenţi spre staţiuni.

"Sunt cunoscute ca fiind meduze de apă caldă, iar diametrul lor poate ajunge, în unele cazuri, până la 70 de centimetri, dar de regulă stau în larg, la mari adâncimi. Este curios că masa şi numărul lor au crescut foarte mult în ultimii ani“, a declarat Simion Nicolaev.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor nu a fost stabilită o corelaţie între creşterea temperaturilor şi prezenţa meduzelor de acest tip în număr foarte mare.

Meduzele uriaşe pot fi periculoase pentru turişti doar dacă aceştia le scot din apă şi le ating de pielea încinsă de soare, în acest caz putând fi posibile iritaţii şi arsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici