Povestea de dragoste din "Titanic", inspirată din realitate? Drama romantică care ar fi stat la baza filmului

O britanică din Worcester, Beverley Farmer, pretinde că povestea de dragoste dintre străbunicii ei a fost cea care a inspirat filmul "Titanic", câştigător a 11 premii Oscar. Ea afirmă că bunica ei a fost concepută chiar pe vasul Titanic.

9883 afișări
Imaginea articolului Povestea de dragoste din "Titanic", inspirată din realitate? Drama romantică care ar fi stat la baza filmului

Povestea de dragoste din "Titanic", inspirată din realitate? Drama romantică care ar fi stat la baza filmului(Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Beverley Farmer pretinde că străbunica ei, Kate Florence Phillips, s-a îmbarcat pe Titanic alături de Henry Morley, cu care urma să se căsătorească. Kate Florence Phillips avea 19 ani când a început o relaţie cu Henry Morley, mai în vârstă cu 18 ani decât ea, căsătorit şi cu un copil. Cei doi au hotărât să înceapă o nouă viaţă şi s-au îmbarcat pe Titanic, informează Daily Mail.

Pe vas, străbunica lui Beverley a primit din partea celui cu care avea să se căsătorească un colier cu diamant, exact ca în povestea filmului Titanic.

Din naufragiu a supravieţuit însă doar străbunica sa, nu şi Henry Morley. Ajunsă în New York, aceasta a descoperit că este însărcinată şi a decis să se întoarcă în Worcester, unde a născut-o pe Ellen. Kate Florence Phillips a decedat în 1960, iar fiica ei Ellen în 2005.

Bunica lui Beverley, Ellen, a povestit ce i-a spus mama ei despre naufragiul Titanicului.

"Tatăl meu nu a vrut să-i dea drumul mamei, dar marinarii au aruncat-o în barca de salvare. Corpul tatălui meu nu a fost găsit niciodată iar mama a stat opt ore în barca de salvare. Şocul de pe Titanic a fost dur pentru mama mea şi asta i-a afectat judecata. Cel mai mare regret al meu e că nu am avut timp să-mi spună mai multe despre tatăl meu. O dată a înghiţit acid, ce i-a perforat pereţii stomacului. Până la urmă a fost dusă într-un azil şi tatăl meu vitreg a părăsit-o. În 1989 cineva mi-a arătat o poză cu cei din Worcester care au fost pe Titanic. A fost prima poză clară pe care am văzut-o cu Henry Morley. Am plâns şi am plâns şi am plâns...", a spus Ellen într-un interviu mai vechi.

Şi Beverley este dezamăgită că Henry Morley nu este recunoscut ca străbunic al ei.

"Bunica mea nu şi-a cunoscut tatăl şi asta a mâhnit-o până când a murit. Tatăl meu, Robert, a încercat să o ajute în lupta ei, dar nu a reuşit. E foarte trist. Străbunica mea era pe cale să înceapă o viaţă nouă cu omul pe care îl iubea. Vreau să fac totul ca această poveste minunată să nu se piardă", a spus Beverley.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici