Video Praline din ciocolată cu foiţă de aur sub formă de inimioare şi diamante, făcute de un preot | FOTO, VIDEO

Un preot care a devenit antreprenor produce într-un atelier din judeţul Cluj praline din ciocolată belgiană cu foiţă de aur sub formă de inimoare şi diamante, special pentru Valentine's Day. Bomboanele sunt pictate manual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1223 afișări

Dinu Criste, preot din judeţul Cluj, şi-a deschis un atelier de producţie a ciocolatei după reţete belgiene, în comuna Sâncraiu, oferind de Ziua Îndrăgostiţilor un cadou dulce exclusivist.

„Folosim ciocolată neagră de 60%, care este mult mai sănătoasă, adusă din Belgia. Sunt produse ultrapremium, exclusiviste, praline cu foiţă de aur comestibil sub formă de inimioare şi diamante, special pentru îndrăgostiţi, de Valentine’s Day. Procesul de producţie durează cam trei ore. Nu producem cantităţi industriale, ci doar câteva zeci de kilograme pe zi. Este vorba despre praline lucrate şi pictate manual, culorile fiind pe bază de unt de cacao, iar reţetele sunt de provenienţă belgiană. Ganajul, umplutura, este diversă şi conţine ciocolată, frişcă, pireu de fructe – zmeură sau căpşuni, vinars sau cappuccino. Pralinele pot constitui un cadou dulce într-o zi specială”, a declarat Criste.

Şi cutiile în care se vând pralinele sunt comandate special, în funcţie de numărul pralinelor care încap în ele, desfacerea având loc mai mult online.

Dinu Criste este preot ortodox care oficiază pe timpul verii, duminica, slujbe religioase în biserica din Muzeul Satului din Cluj-Napoca iar iarna într-o biserică din comuna Floreşti. Afacerea cu ciocolată a pornit-o după ce a obţinut o finanţare prin programul Start Up Nation de 44.000 de euro, aparatura din atelierul de producţie ciocolată fiind de provenienţă italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici