Preafericitul Daniel - "Personalitatea anului", la premiile oferite de Nine O'Clock

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost desemnat "Personalitatea anului" în cadrul premiilor "Oamenii anului 2007", organizate de publicaţia Nine O'Clock, printre laureaţi aflându-se şi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR şi Klaus Johannis, primarul oraşului Sibiu.

13 afișări
Imaginea articolului Preafericitul Daniel - "Personalitatea anului", la premiile oferite de Nine O'Clock

Preafericitul Daniel - "Personalitatea anului", la premiile oferite de Nine O'Clock

"Anul acesta, la cea de-a 17-a ediţie a acestor premii, dată fiind atmosfera încărcată din viaţa politică, am decis să ieşim din această sferă. În aceste condiţii, ne-am îndreptat atenţia către un alt domeniu, cel religios. În anul 2007, personalitatea numărul I a anului a fost desemnat Pratriarhul Daniel", a declarat Radu Bogdan, directorul cotidianului Nine O'Clock.

Preafericitul Daniel nu a fost, însă, prezent la eveniment, în numele său asistând episcopul vicar Vicenţiu Ploieşteanu.

Titlul de "Bancherul anului 2007" i-a revenit guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, care, de asemenea, nu a fost prezent pentru a-şi lua premiul.

"Omul de cultură al anului 2007"a fost ales Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu, Capitală Culturală Europeană în anul 2007.

Premiul "Ministrul anului 2007" a fost acordat lui Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a declarat: "Vă mulţumesc în numele meu şi al echipei mele. E curajos şi, probabil, prematur să primesc acest premiu, deoarece mă ocup de foarte puţin timp de acest domeniu".

Titlul de "Diplomatul român al anului 2007" a revenit lui Sorin Ducaru, reprezentant permanent al României la NATO, în timp ce titlul de "Diplomatul străin al anului 2007" a fost acordat ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Pablo Garcia - Berdoy.

"Investitorul străin al anului 2007" a fost desemnată compania Nokia, reprezentată la eveniment de John Guerry, Managing Director, iar titlul de "Omul de afaceri român al anului 2007" a fost atribuit lui Ionuţ Negoiţă, preşedintele societăţii Confort Group.

La încheierea manifestării au mai fost acordate două premii speciale, unul revistei Dilema Veche, care a împlinit 15 ani de existenţă şi al doilea, ambasadorului Ioan Donca, pentru întreaga carieră diplomatică.

La eveniment au mai participat membri ai corpului diplomatic şi alţi oameni de afaceri sau politicieni, printre care fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici