Preferinţa pentru aventurile de o noapte, scrisă în trăsăturile feţei

Bărbaţii care caută o aventură de o noapte trebuie să se concentreze asupra femeilor cu ochi mari, în timp ce reprezentantele sexului slab care caută o relaţie serioasă trebuie să aleagă un bărbat cu trăsături mai delicate.

255 afișări
Imaginea articolului Preferinţa pentru aventurile de o noapte, scrisă în trăsăturile feţei

Actriţele Charlize Theron şi Lindsay Lohan (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Durham sugerează că atitudinile unei persoane faţă de relaţiile sentimentale pot fi evaluate studiind trăsăturile feţei, informează dailymail.co.uk.

Astfel, bărbaţii care caută o aventură de o noapte ar trebui să se concentreze asupra unor femei cu ochi mari, de căprioară, şi maxilar mic, precum actriţele Charlize Theron şi Christina Ricci.

În schimb, femeile care vânează un soţ ar trebui să renunţe să mai caute bărbaţi cu trăsături dure, cu nas proeminent, ochi mici şi maxilar pătrat, aşa cum este Bruce Willis, şi să se axeze pe cei cu trăsături mai fine, precum Leonardo DiCaprio.

La studiu au participat 700 de bărbaţi şi femei care au fost rugaţi să-şi spună părerea despre aventurile de o noapte, să judece atitudinea unor persoane din nişte fotografii faţă de partidele ocazionale de sex şi să le evalueze acestora gradul de atractivitate.

Până la 72% dintre participanţii la studiu au putut identifica corect, numai privind fotografiile, acele persoane care ar fi interesate de o aventură de o noapte, potrivit studiului publicat în Evolution and Human Behaviour.

Studiul a mai scos la iveală faptul că bărbaţii le găsesc instinctiv mai atractive pe femeile interesate de partidele de sex ocazionale, în timp ce femeile sunt mai atrase de bărbaţi mai serioşi.

Cercetătorii cred că fenomenul îşi are rădăcinile în evoluţia umană, bărbaţii care au mai multe relaţii având mai multe probabilităţi de a-şi transmite genele generaţiilor următoare. Femeile, de cealaltă parte, nu câştigau foarte multe lucruri din statutul de persoană liberă şi au preferat bărbaţii stabili, care puteau să le furnizeze hrană şi apărare.

Studii anterioare au stabilit asocieri între trăsăturile feţei şi sănătate sau personalitate. "Acesta este însă primul studiu care arată că oamenii sunt sensibili şi la semnalele subtile ale chipului în ceea ce priveşte tipul de relaţie romantică preferat de persoanele din jur", a spus Ben Jones, coautor al studiului, cercetător la Universitatea din Aberdeen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici