Premiera filmului "Weekend cu mama", în direct pe cinemapro.ro

Premiera de gală a filmului "Weekend cu mama" de Stere Gulea, care va avea loc vineri, la CinemaPro, va fi transmisă în direct pe site-ul www.cinemapro.ro, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Premiera filmului "Weekend cu mama", în direct pe cinemapro.ro

Premiera filmului "Weekend cu mama", în direct pe cinemapro.ro

Transmisia în direct de la CinemaPro va avea loc între 19.00 şi 20.30.

În premieră absolută în România, cinemapro.ro oferă cinefililor din România şansa de a fi alături de Adela Popescu, Medeea Marinescu, Gheorghe Dinică, Andi Vasluianu şi Tudor Aaron Istodor pe covorul roşu, la lansarea primei pelicule realizate de Stere Gulea după o pauză de 11 ani.

Având ca subiect consumul de droguri în contextul abandonului parental, filmul "Weekend cu mama" reprezintă prima colaborare pentru un lungmetraj a regizorului Stere Gulea cu fiica sa, Alexandra, care semnează costumele şi montajul peliculei.

Pe lângă Adela Popescu şi Medeea Marinescu, distribuţia filmului este întregită de nume mari ale cinematografiei româneşti, precum Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu şi Florin Zamfirescu, şi aduce interpretări remarcabile din partea tinerei generaţii actoriceşti, reprezentată în film de Tudor Aaron Istodor şi Andi Vasluianu.

Scenariul filmului a fost unul dintre câştigătorii concursului Centrului Naţional al Cinematografiei în 2005 şi abordează un subiect extrem de mediatizat în ultima vreme: rata copiilor abandonaţi de părinţii care pleacă la muncă în străinătate. Dincolo de valoarea de ştire a acestui fapt, studiile dezvăluie o realitate alarmantă: aproximativ 170.000 de elevi de gimnaziu aveau cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate în iunie 2007 (Studiu realizat de Fundaţia Soros, în 2007).

Stere Gulea a preferat, însă, să mai aştepte câţiva ani până să facă acest film. "M-am hotărât greu să-l fac, tocmai din cauza unor îndoieli pe care le-am avut la nivelul scenariului şi care ţineau, în special, de sentimentul meu că zona tinerilor, pentru că este, totuşi, o consistenţă de oameni din generaţia tânără în filmul meu, nu era elementul meu forte. Noi, oamenii mai în vârstă, suntem tentaţi să îi judecăm pe cei tineri şi să-i etichetăm, fără să facem efortul şi să ne gândim că toţi avem probleme, în relaţii sau în profesie, şi că, poate, limbajul şi duritatea din comportamentul lor poate veni ca o formă de apărare", a spus regizorul.

În cele 90 de minute ale sale, "Weekend cu mama" explorează două universuri sufocante, din care evadarea este de multe ori imposibilă, lumea familiilor disfuncţionale, în care violenţa psihică ia locul afecţiunii, şi lumea consumatorilor şi distribuitorilor de narcotice.

Filmul "Weekend cu mama" este produs de MediaPro Pictures şi distribuit de MediaPro Distribution.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici