Premieră în România: Roxana Ciuhulescu va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer

Cunoscuta prezentatoare a emisiunii "ProMotor" va zbura cu un supersonic, devenind astfel prima femeie din România care va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer.

351 afișări
Imaginea articolului Premieră în România: Roxana Ciuhulescu va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer

Roxana Ciuhulescu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Mediafax Foto)

După ce a fost pilot la raliu, a condus motoare, garnituri de tren, de metrou, camioane şi elicoptere, Roxana Ciuhulescu, prezentatoarea emisiunii "ProMotor", a luat în calcul supersonicele, informează Pro TV.

Roxana a mărturisit că în 2001 a plecat tocmai în Australia ca să urmeze şcoala de aviaţie militară, însă a picat testele, din cauza înălţimii sale - 1,92 metri. Vedeta Pro Motor va avea însă ocazia de a-şi transforma visul în realitate chiar marţi, când va deveni prima femeie din România care va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer.

Roxana Ciuhulescu a făcut o cerere la Ministerul Apărării Naţionale, iar în câteva zile a primit un telefon şi i s-au indicat paşii pe care trebuia să-i urmeze pentru a ajunge la manşa unui supersonic: teste medicale foarte complexe, proba de giroscaun şi barocamera, verificări psihologice şi psihiatrice.

Cum rezultatele testelor au fost excelente, singura problemă care mai rămăsese era tot înălţimea. Însă după ce iniţial fusese anunţată că nu poate pilota un MIG din cauza înălţimii, vedeta "ProMotor" a mers la baza militară de la Feteşti şi, în prezenţa unei comisii complexe formate din medici şi ingineri, a trecut şi acest ultim test.

"Am emoţii pentru că este firesc, însă cred că nu voi uita niciodată această zi. Sunt prima femeie din România care zboară civil cu aeronava MIG21 Lancer, în prezent existând o singură femeie pilot de MIG, pe care o cheamă Simona Maierean (27 ani). Eu voi fi la manşa a doua, iar pilotul care va zbura cu mine este unul dintre cei mai buni din România. Aştept cu mare interes acest moment şi mă rog la Dumnezeu ca totul să decurgă bine", spune Roxana Ciuhulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici