Premieră în ultimii 26 de ani: Gemeni de panda uriaş, născuţi la Grădina Zoologică din Atlanta - FOTO

O femelă de urs din specia panda uriaş a născut doi pui, luni, la Grădina Zoologică din Atlanta, un oraş din statul american Georgia, evenimentul marcând o premieră în ultimii 26 de ani în Statele Unite, unde ultimii gemeni de panda s-au născut în 1987, au anunţat miercuri oficialii americani.

399 afişări
Imaginea articolului Premieră în ultimii 26 de ani: Gemeni de panda uriaş, născuţi la Grădina Zoologică din Atlanta - FOTO

Premieră în ultimii 26 de ani: Gemeni de panda uriaş, născuţi la Grădina Zoologică din Atlanta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Puii, concepuţi prin inseminare artificială, se simt bine, dar rămân sub supraveghere strictă, întrucât rata de mortalitate a puilor de panda este foarte ridicată în timpul primelor luni de viaţă.

În octombrie 2012, un pui de panda născut la Grădina Zoologică din Washington a murit la doar şase zile după naştere din cauza unei maladii hepatice.

Mama gemenilor născuţi luni, Lun Lun, în vârstă de 15 ani, este descrisă de veterinari ca fiind "o mamă fantastică", însă ea se confruntă, pe lângă oboseală, cu stresul acestei naşteri multiple, un eveniment neobişnuit la urşii panda, spun specialiştii din Atlanta.

"Dacă va fi necesar, veterinarii o vor ajuta pe Lun Lun să alăpteze pe rând, întrucât mămicile panda se ocupă de obicei de un singur pui atunci când nasc gemeni", au adăugat veterinarii americani.

În natură, un singur pui din cuplul de gemeni supravieţuieşte de obicei.

Grădina Zoologică din Atlanta spune că vizitatorii vor putea să admire puii de panda în toamna acestui an, peste trei luni.

Tatăl puilor de panda, Yang Yang, în vârstă de 15 de ani, are cu Lun Lun alţi doi pui - Xi Lan, în vârstă de patru ani, şi Po, în vârstă de doi ani. Familia de urşi panda este una dintre principalele atracţii de la Grădina Zoologică din Atlanta, care a publicat pe site-ul ei oficial un jurnal detaliat cu sarcina ursoaicei Lun Lun.

Urşii din specia panda uriaş reprezintă o specie pe cale de dispariţie: doar 1.600 de exemplare mai trăiesc în sălbăticie în China şi doar 300 în captivitate, în parcuri şi grădini zoologice din lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici