Premieră la Miss Universe: prima concurentă din istoria consursului care s-a declarat lesbiană / Tânăra provine dintr-o ţară în care o astfel de orientare sexuală se pedepseşte

Concursul Miss Universe a avut parte de o premieră din partea participantei din Myanmar. Tânăra a făcut istorie prin dezvăluirea curajoasă despre viaţa ei.

2406 afișări
Imaginea articolului Premieră la Miss Universe: prima concurentă din istoria consursului care s-a declarat lesbiană / Tânăra provine dintr-o ţară în care o astfel de orientare sexuală se pedepseşte

Premieră la concursul Miss Universe. Concurenta care a făcut istorie

Participanta din Myanmar la Concursul Miss Universe de anul acesta, Swe Zin Htet, în vârstă de 21 de ani, a fost prima concurentă din istoria concursului care a dezvăluit că este lesbiană, într-un interviu dedicat evenimentului, relatează CNN.

Mărturisirea orientării sexuale făcută de concurenta din Myanmar este considerată a fi un act foarte curajos, având în vedere ca Myanmar este o zonă unde homosexualitea este pedepsită prin lege cu inchisoarea.

În sud-estul Asiei, atitudinea violentă împotriva comunităţii LGBTQ este foarte răspândită, iar relaţiile homosexuale între bărbaţi sunt pedepsite fie cu închisoarea fie cu moartea.

Deşi Miss Myanmar nu a fost selectată în primele 20 de concurente care merg mai departe în concurs, tânăra s-a bucurat de o foarte mare susţinere din partea fanilor pe reţelele de socializare care au felicitat-o pentru curajul ei.

În ultima vreme, concursurile de frumuseţe au început să susţină diversitatea participantelor.

Anul trecut, Miss Universe a avut parte de prima concurentă transgender, iar anul acesta, în cadrul Miss America au fost premiate pe locul întâi două femei de culoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici