Premieră naţională la Cluj în terapia pentru persoanele cu autism. Noii „asistenţi” sunt un remediu demonstrat

  • La Cluj se va deschide prima clinică de terapie cu câini pentru persoanele cu tulburări de spectru autist
  • Clinica Psy Plus este prima din România care foloseşte această metodă
  • Deschiderea va avea loc la data de 22 februarie
738 afișări
Imaginea articolului Premieră naţională la Cluj în terapia pentru persoanele cu autism. Noii „asistenţi” sunt un remediu demonstrat

sursa FOTO: Profimedia

La Cluj se va deschide, începând cu 22 februarie anul acesta, prima clinică de terapie cu câini din România care se adresează persoanelor cu deficienţe şi tulburări de spectru autist, informează Portalsm.ro.

Echipa clinicii Psy Plus este formată din profesionişti din domenii multidisciplinare şi include experţi în sănătate mintală şi şapte câini de terapie.

În cadrul clinicii, pacienţii vor avea acces la servicii de terapie standard: terapie cognitiv comportamentalã, analiza aplicată a comportamentului, logopedie, dar şi terapie asistată de animale.

Studiile au demonstrat că interacţiunea cu animale este foarte eficientă în ceea ce priveşte reducerea stresului, întrucât scade nivelurile de cortizol şi creşte nivelul oxitocinei. Terapia se desfăşoară într-un mediu mult mai relaxant, iar rezultatele apar mai repede. 

Terapia cu câini este deosebit de importantă în cazul copiilor cu autism deoarece îi ajută pe aceştia la crearea unei conexiuni şi la învăţarea comportamentului social. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici