Premiile Film Independent Spirit au celebrat contribuţia femeilor în cinematografie. Singura actriţă premiată care este favorită şi la Oscaruri

Premiile Film Independent Spirit s-au decenat sâmbătă pe plaja Santa Monica, concurând Oscarile programate duminică seară şi celebrând diversitatea reproşată de multe ori Academiei Americane de Film.

601 afișări
Imaginea articolului Premiile Film Independent Spirit au celebrat contribuţia femeilor în cinematografie. Singura actriţă premiată care este favorită şi la Oscaruri

Sursa FOTO: Profimedia

Premiile Film Independent Spirit ”sunt mult mai cool decât Oscarurile, le decernăm ziua, pe plajă şi recunoaştem contribuţia femeilor care regizează filme” a spus gazda galei, Aubrey Plaza în deschiderea spectacolului.

Trei dintre cei patru câştigători ai categoriilor rezervate actoriei nici măcar nu se numără printre nominalizaţii la Oscar. Excepţia a fost Renee Zellweger, care a primit Premiul Spirit pentru Cea mai bună actriţă şi este favorită să câştige şi la Oscar.

Comparaţia cu Oscarurile a continuat şi la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, unde toate cele cinci nominalizate pentru trofeu au fost persoane de culoare, în timp ce premiile Academiei Americane de Film au remarcat o singură actriţă de culoare, Cynthia Erivo pentru Harriett. A câştigat Zhao Shuzen, pentru rolul din producţia ”The Farewell”. Pentru cel mai bun actor în rol secundar câştigătorul a fost Willem Dafoe, pentru rolul din ”The Lighthouse”.

Adam Sandler a plecat acasă cu trofeul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea din ”Uncut Gems”. "Lasă-i pe nenorociţii ăia dobitoci să-şi ia Oscarurile. Faptul că arată bine o să treacă cu timpul, dar personalităţile noastre aparte vor străluci mereu!”, a spus actorul.

Premiul pentru cel mai bun film a mers la ”Farewell”.

Lista completă a câştigătorilor poate fi consultată AICI.

Premiile Spirit au fost înfiinţate în 1984 şi sunt dedicate cineaştilor indpendenţi. În prezent, ceremonia este produsă de organizaţia Film Independent, un ONG cu profil artistic implicat în organizarea Festivalului de Film Los Angeles. În 2019, premiul Spirit pentru cel mai bun film a fost acordat producţiei ”If Beale Street Could Talk”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici