Premiile Oscar 2013: Mai multe melodii nominalizate la categoria "cel mai bun cântec"

Academia de film americană, asociaţia care acordă premiile Oscar, a decis să schimbe regulile în cazul categoriei "cel mai bun cântec", la care vor putea să fie primite cinci nominalizări pentru gala din 2013.

357 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar 2013: Mai multe melodii nominalizate la categoria "cel mai bun cântec"

Premiile Oscar 2013: Mai multe melodii nominalizate la categoria "cel mai bun cântec" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Academia de film americană a decis să schimbe regulile în cazul acestei categorii pentru a se asigura că vor fi nominalizate mai multe melodii, după ce la gala Oscar din acest an au fost propuse doar două piese, informează BBC.

La premiile Oscar 2012, piesa "Man or Muppet" din "The Muppets" a înfrânt "Real in Rio" din "Rio".

Un sistem complex de votare a făcut ca doar un număr foarte mic de melodii să intre în cursa pentru premiul Oscar la categoria "cel mai bun cântec" în ultimii ani.

Potrivit Billboard, noul sistem, "mult mai simplu", presupune că cele mai votate cinci melodii din lista lungă vor fi nominalizate la categoria "cel mai bun cântec" a premiilor Oscar.

Membrii Academiei vor primi DVD-uri cu videoclipurile şi prezentări ale respectivelor melodii. După ce vor urmări videoclipurile, membrii Academiei vor putea vota, în ordinea preferinţelor lor, primele cinci cântece favorite.

Totuşi, dacă vor fi mai puţin de 25 de piese pe lista lungă a nominalizărilor la categoria "cel mai bun cântec", lista scurtă a acestei secţiuni va cuprinde doar trei nominalizări. Iar dacă vor fi doar nouă cântece pe lista lungă, este posibil să nu fie acordat niciun premiu la această categorie.

Cea de-a 85-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2013, la Hollywood, Los Angeles. Teatrul din Hollywood unde este organizată de peste 10 ani ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost redenumit, primind numele noului său sponsor, Dolby, un pionier în tehnologia audio, după ce fostul sponsor, Kodak, şi-a declarat falimentul şi a rupt contractul de sponsorizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici