Premiile Oscar: Academia de film americană va recurge la votul electronic în 2013

Membrii Academiei de film americane, care au dificila sarcină să aleagă câştigătorii premiilor Oscar, vor putea, din 2013, să-şi exprime opţiunile cu ajutorul votului electronic, a anunţat instituţia miercuri.

165 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar: Academia de film americană va recurge la votul electronic în 2013

Premiile Oscar: Academia de film americană va recurge la votul electronic în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, aproximativ 6.000 de personalităţi ale cinematografiei sunt solicitate anual să desemneze câştigătorii premiilor Oscar, prin intermediul unor buletine de vot trimise prin poştă.

Academia a încheiat un acord cu o companie care lucrează cu Pentagonul pentru a dezvolta sistemul de vot electronic.

"Aceasta este prima din etapele prin care trebuie să trecem pentru a dezvolta un sistem de vot electronic fiabil şi practic, care va fi inaugurat anul viitor", a spus unul dintre organizatorii galei Oscar, Ric Robertson.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles. Gazda evenimentului va fi, pentru a noua oară, actorul Billy Crystal.

Nominalizările pentru cea de-a 84-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate marţi, într-o conferinţă de presă, de actriţa Jennifer Lawrence şi preşedintele Academiei de film americane, Tom Sherak.

Anul acesta, au fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film nouă pelicule, printre care "The Artist" şi "The Descendants", câştigătoare la Globurile de Aur, dar şi "The Tree of Life", câştigătorul Palme d'Or la Cannes în 2011.

Pelicula 3D "Hugo", de Martin Scorsese, a obţinut cele mai multe nominalizări - 11 -, fiind urmată de "The Artist", cu 10 nominalizări. Pelicula alb-negru "The Artist", care este un omagiu adus filmelor mute de la Hollywood, a fost, în urmă cu două săptămâni, răsfăţata galei premiilor Globul de Aur.

Filmul "Moneyball", cu Brad Pitt în rol principal, a obţinut şase nominalizări, în timp ce "The Descendants", cu George Clooney, are cinci nominalizări. Peliculele "The Help" şi "Midnight in Paris" au fiecare câte patru nominalizări, iar "The Tree of Life" a fost nominalizat la trei categorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici