Presa britanică, acuzată din nou de hărţuirea iubitei prinţului William

Parlamentarii britanici spun că fosta şi posibil viitoarea iubită a prinţului William, Kate Middleton, este o victimă a "hărţuirii clare şi constante" din partea presei şi că instituţia responsabilă cu analizarea plângerilor împotriva presei nu este în stare să o protejeze, potrivit sky.com.

1 afișare
Imaginea articolului Presa britanică, acuzată din nou de hărţuirea iubitei prinţului William

Presa britanică, acuzată din nou de hărţuirea iubitei prinţului William

Middleton a declarat în mai multe rânduri că este hărţuită mereu de paparazzi şi că presa britanică îi invadează intimitatea.

Totuşi, Press Complaints Commission (PCC) nu a luat aproape nici o măsură în acest sens, potrivit Comitetului pentru sport, media şi cultură (Culture, Media and Sport Select Committee). Concluzia face parte dintr-un raport al acestui comitet, care este de părere că astfel de comportamente strică imaginea presei.

Un exemplu de astfel de comportament este "bântuirea" casei lui Middleton, spun parlamentarii. Situaţia a ajuns într-un punct critic în ianuarie, când casa lui Middleton a fost asaltată de fotografi în urma unor speculaţii potrivit cărora logodna dintre tânăra femeie şi prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, era iminentă. Trei zile mai târziu, PCC a primit o plângere din partea avocaţilor lui Middleton, în care presa era acuzată de hărţuire şi în care redactorii-şefi ai jurnalelor britanice responsabili de publicarea unor fotografii cu aceasta erau avertizaţi că vor fi daţi în judecată.

Comitetul a conchis că Middleton este în continuare hărţuită de presa britanică şi că editorii se fac vinovaţi de încălcarea normelor de conduită profesională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici