Prima biblie tipărită mecanic va fi vândută la licitaţie

Biblia de la Geneva, evaluată la 10.000 de lire sterline, va fi vândută la Belfast, potrivit BBC.

799 afișări
Imaginea articolului Prima biblie tipărită mecanic va fi vândută la licitaţie

FOTO Loomfield Actions/Captură BBC

O Biblie veche de 400 de ani, care a fost dusă în Lumea Nouă de către fondatorul unui oraş din Massachusetts, va fi pusă în vânzare în oraşul Belfast. Exemplarul Bibliei de la Geneva este evaluat între 5.000 şi 10.000 de lire sterline de către Bloomfield Auctions.

Cartea a fost tipărită în 1615 şi a fost dusă în America în 1633 de Elizabeth Pole. Originară din Devon, ea a fondat oraşul Taunton din Massachusetts şi se crede că a fost prima femeie care a înfiinţat un oraş în America de Nord. Exemplarul a fost tipărit de Robert Baker, tipograful lui Elizabeth I şi al lui James I şi VI.

Biblia a fost oferită tatălui Elisabetei, Sir William Pole, de către Arhiepiscopul de Canterbury, ca recunoaştere a serviciilor sale aduse Bisericii şi comunităţii din Devon. La moartea Elisabetei, Biblia a fost returnată familiei sale din Devon şi a rămas în posesia familiei Pole-Carew până la mijlocul secolului al XX-lea, când a fost vândută unui colecţionar din Irlanda de Nord.

Biblia de la Geneva a fost prima Biblie tipărită mecanic, produsă în masă şi disponibilă publicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici