Prima companie aeriană care nu-şi mai obligă însoţitoarele de zbor să poarte machiaj pe timpul zborului

Printr-un gest aparent miniscul, dar semnificativ, compania Virgin Atlantic nu-şi va mai obliga personalul feminin, aflat la bordul aeronavelor, să poarte machiaj, relatează Huffington Post.

6981 afișări
Imaginea articolului Prima companie aeriană care nu-şi mai obligă însoţitoarele de zbor să poarte machiaj pe timpul zborului

Prima companie aeriană care nu-şi mai obligă stewardezele să poarte machiaj pe timpul zborului

„Am ascultat părerile clienţilor noştri şi ca rezultat, putem anunţa schimbări în legătură cu politica de styling a companiei”, declară Mark Anderson, vicepreşedintele Virgin Atlantic, într-o declaraţie pentru Huffington Post.

Totuşi, dacă un însoţitor de zbor doreşte să poarte machiaj, el sau ea trebuie să respecte paleta de culori aprobată în prealabil de companie. De asemenea, însoţitoarele de zbor, cunoscute pentru uniforma emblematică de culoare roşie, vor primi încă o pereche pantaloni, pe lângă uniforma de bază. Înainte de această decizie, personalul de la bordul avionelor era nevoit să ceară pantaloni.

„Noile reguli oferă comfort sporit, dar şi mai multe oportunităţi de alegere a felului în care aceştia doresc să se exprime în timpul serviciului”, spune Anderson. „Principala noastră dorinţă este de a ajuta oamenii să fie ei înşişi”, adaugă acesta.

Companiile aeriene au o istorie lungă de obiectivizare şi sexualizare a însoţitoarelor de zbor. Multe dintre femeile din personal au raportat cazuri de hărţuire sexuală în timpul serviciului. Mici schimbări ar permite acestora să lucreze fără să fie machiate sau să poarte pantaloni în loc de fuste – un pas mic pentru combaterea unui mediu misogin şi periculos la locul de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici