Prima iarnă pe pârtie. Persoanele cu dizabilităţi vor avea echipamente speciale pe pârtiile de schi

  • Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilităţi, este mişcarea prin care se doreşte accesibilizarea sportului pentru această categorie socială.
  • O asociaţie din Satu Mare, Caiac Smile, a demarat un proiect mare: şi-a propus să doteze pârtiile din România cu scaune speciale, pe care pot schia persoanele cu dizabilităţi.
264 afișări
Imaginea articolului Prima iarnă pe pârtie. Persoanele cu dizabilităţi vor avea echipamente speciale pe pârtiile de schi
850.000 de români au aceleaşi drepturi cu restul populaţiei. Şi persoanele speciale îşi doresc să facă sport. Ele trebuie să poată intra într-o sală de sport, să aibă acces pe un lac sau pe o pârtie.
 
„Aşa cum considerăm absolut normal ca noi să găsim la pârtie skiuri şi clăpari, şi oamenii cu dizabilităţi au dreptul să găsească un echipament care să-i facă şi pe ei să simtă bucuria alunecărilor pe zăpadă”, a declarat Ionuţ Stancovici, antrenorul lotului naţionala de Caiac Slalom, sportivul care a iniţiat acest proiect.
 
Campania este în plină desfăşurare şi este susţinută de mai multe asociaţii ale persoanelor cu dizabilităţi din România, de monitorii principalelor pârtii din România, de oameni simpli, sportivi şi persoane publice.
 
Toţi cei care doresc să pună umărul şi să le dea o mână de ajutor în acest demers curajos pot să doneze în contul Asociaţiei Caiac Smile şi vor fi parte din bucuria oamenilor cu dizabilităţi care, iarna asta, vor avea parte de prima iarnă pe pârtie din viaţa lor.
 
3 decembrie, Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi, poate să fie ziua care să-i aducă mai aproape de visul lor: o Românie în care şi oamenii cu dizabilităţi au acces la sport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici