Prima prinţesă din filmografia Pixar ajunge în această vară pe marile ecrane - VIDEO

Studioul Pixar, ai cărui protagonişti au fost jucării, maşini, animale, super-eroi şi monştri, va aduce pe marile ecrane prima lui prinţesă, în "Brave", debutând astfel pe piaţa filmelor cu personajul feminin impus în cinema-ul de animaţie de "Frumoasa din pădurea adormită", realizat de Disney.

308 afișări
Imaginea articolului Prima prinţesă din filmografia Pixar ajunge în această vară pe marile ecrane - VIDEO

Pixar va aduce pe marile ecrane, în această vară, prima prinţesă din filmografia sa

Pixar, care şi-a construit reputaţia prin filme care ies din sfera animaţiei tradiţionale, a avut nevoie de şapte ani pentru a lansa "Brave", un lungmetraj de animaţie care va ajunge vineri pe marile ecrane nord-americane.

A fost un proces excepţional de lung pentru un film care le-a cauzat numeroase dureri de cap directorilor studiourilor, mult timp nesatisfăcuţi de acest proiect.

După cinci ani de concepţie şi dezvoltare, americanul Mark Andrews a preluat frâiele proiectului din mâinile Brendei Chapman - o veterană în domeniul animaţiei, care a lucrat la Disney şi DreamWorks, înainte de a ajunge la Pixar - şi a avut o singură solicitare: "Daţi-ne o poveste bună!".

Este adevărat că Pixar, în general salutat pentru calitatea scenariilor sale, s-a lansat într-o dublă provocare cu proiectul "Brave": să facă un film cu prinţese - un gen la care au lucrat vreme de câteva decenii studiourile Disney, compania-mamă a studiourilor Pixar - şi să încredinţeze rolul principal, pentru prima oară în filmografia studioului, unui personaj feminin.

"Brave" prezintă aventurile prinţesei scoţiene Merida, o fată băieţoasă şi foarte temperamentală, care respinge toate tradiţiile familiale, mai ales căsătoria ei cu unul dintre moştenitorii unui clan puternic din regat.

Hotărâtă să schimbe ideile şi mentalităţile mamei sale Elinor, o păstrătoare a tradiţiilor, Merida cere ajutorul unei vrăjitoare, care va arunca asupra reginei un blestem pe cât de puternic pe atât de neaşteptat, care o va obliga pe Merida să îşi revizuiască priorităţile.

Deşi este conceput sub forma unei călătorii iniţiatice, "Brave" prezintă înainte de toate relaţia mamă-fiică, dar abordează şi alte teme, precum evoluţia personală, acceptarea celor din jur şi preţul care trebuie plătit pentru a ajunge la maturitate.

Filmul prezintă o mulţime de realizări tehnice, mai ales în animaţia părului prinţesei - roşu, bogat şi buclat - şi în scenele în care apar peisajele scoţiene.

Prin filmul "Brave", Pixar speră să facă uitată contraperformanţa peliculei "Cars 2" (2011), cel mai recent film al său. "Cars 2", desfiinţat de criticii de specialitate şi neselecţionat la Oscaruri, a generat încasări de "abia" 550 de milioane de dolari pe plan mondial, reprezentând jumătate din încasările aduse de "Toy Story 3" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici