Primul film color din istoria omenirii, prezentat în premieră - VIDEO

Primul film color din istoria omenirii, conceput de către un fotograf britanic, a fost prezentat publicului. Deşi are peste 100 de ani vechime, pelicula este de o valoare incontestabilă.

8940 afișări
Imaginea articolului Primul film color din istoria omenirii, prezentat în premieră - VIDEO

Primul film color din istoria omenirii, prezentat în premieră - VIDEO

Prima peliculă color din istoria omenirii a fost realizată de fotograful englez Edward Turner. Acesta a găsit o metodă relativ simplă de a compune imagini color cu ajutorul unor filtre de culoare roşie, albastră şi verde pe negative alb-negru, pentru a da impresia de culoare, relatează CNN.

Imaginile color datează din anul 1902 şi au fost realizate de fotograful britanic cu 30 de ani înaintea apariţiei filmului color în cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii săi, traficul din Londra din aceea vreme şi animalul său de companie, un papagal. Filmul lui Turner a fost donat Muzeului de Ştiinţă din Marea Britanie în 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului. 

Deşi Edward Turner a încercat să lege imaginile astfel încât să obţină un film fluid nu a reuşit, capturile video ieşind întotdeauna înceţoşate. Turner nu a apucat să îşi vadă munca completă deoarece a murit la un an după filmări.

Cercetătorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici