Primul tanc din lume care vine „la pachet” cu o toaletă, la care poate fi trasă apa, costă 3,5 milioane de euro

T-14 Armata, noul model de tanc intrat în dotarea armatei ruse, costă aproximativ 3,5 milioane de euro unitatea şi este primul vehicul de acest fel din lume care are în dotare o... toaletă la care poate fi trasă apa.

1686 afișări
Imaginea articolului Primul tanc din lume care vine „la pachet” cu o toaletă, la care poate fi trasă apa, costă 3,5 milioane de euro

Primul tanc din lume care vine „la pachet” cu o toaletă costă 3,5 milioane de euro (Foto: Hepta)

Ruşii se laudă cu noua dotare a tancului, mai ales că nici armatele Marii Britanii sau ale Statelor Unite ale Americii nu au un astfel de tanc.

T-14 Armata este promovat de Kremlin drept „cel mai sofisticat vehicul blindat”, iar în el pot încăpea trei soldaţi. Explicaţia pentru care a fost încorporată o toaletă este că în regim de luptă, soldaţii nu vor mai fi obligaţi să oprească tancul sau să iasă din el, astfel că vehiculul va continua să fie operaţional si funcţional zile întregi.

Dincolo de toaletă, T-14 Armata este dotat cu un tun de 125 mm, blindaj, software capabil să identifice şi să atace diferite ţinte şi două mitraliere. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 80 de km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici