Principesa Margareta şi Principele Radu participă duminică la Londra la aniversarea prinţului Philip

Principesa Margareta şi Principele Radu participă duminică la Londra la ceremoniile prilejuite de aniversarea prinţului consort Philip, soţul reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii, informează un comunicat al Casei Regale a României.

477 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta şi Principele Radu participă duminică la Londra la aniversarea prinţului Philip

Principesa Margareta şi Principele Radu participă duminică la Londra la aniversarea prinţului Philip (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"La invitaţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu efectuează o vizită în Marea Britanie", se arată în comunicat.

Astfel, duminică, de la ora 10.45, Principesa Margareta şi Principele Radu s-au alăturat participanţilor la slujba de binecuvântare de la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor.

În continuare, reprezentanţii Casei Regale române iau parte duminică la recepţia oficială organizată la Castelul Windsor, iar apoi la un prânz cu caracter privat, găzduit de Regina Elisabeta a II-a şi de prinţul consort.

Prinţul Philip, duce de Edinburg, a împlinit vineri 90 de ani, şi primit titlul de lord-mare amiral de la regină. Tot vineri, în curtea palatului Buckingham, o fanfară militară i-a cântat "La mulţi ani!" prinţului Philip, onorat de asemenea cu 62 de salve de tun de la Turnul Londrei.

Evenimentele legate de aniversarea prinţului consort urmează zilei oficiale de naştere a reginai Elisabeth a II-a, marcată sâmbătă printr-o ceremonie specială numită "Trooping the Colour". Prinţul William a luat parte la tradiţionala paradă a gărzilor cu această ocazie, pentru prima dată, iar soţia sa, Kate, ducesă de Cambridge, a fost de asemenea prezentă la primul ei eveniment oficial, în această calitate. Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii a împlinit 85 de ani pe 21 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici