Prinţesa Diana a transmis unui tabloid numerele de telefon ale membrilor familiei regale

Prinţesa Diana a transmis fostului tabloid News of the World (NotW) anuarul privat al familiei regale britanice, pentru "a se răzbuna" pe soţul ei, prinţul Charles, în 1992, anul despărţirii lor, a declarat joi un fost jurnalist al acestei publicaţii.

2412 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Diana a transmis unui tabloid numerele de telefon ale membrilor familiei regale

Prinţesa Diana (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Trecea printr-o perioadă foarte, foarte dificilă", a declarat Clive Goodman, fost corespondent pentru casa regală al tabloidului NotW, deţinut de Rupert Murdoch, în procesul interceptărilor telefonice în care a fost citat în calitate de acuzat.

El a spus că documentele i-au fost expediate într-un plic. "Plicul a sosit la biroul meu şi avea numele meu trecut deasupra", a precizat Clive Goodman.

"Mi-a zis că voia ca eu să înţeleg influenţa pe care o avea personalul care lucra pentru soţul ei, în comparaţie cu alţi angajaţi. Avea impresia că era copleşită de anturajul soţului ei".

"Căuta un aliat pentru a se răzbuna pe el", a adăugat Clive Goodman, precizând că prinţesa Diana "avea relaţii bune cu mai mulţi jurnalişti" din presa britanică.

Prinţesa Diana, decedată în 1997, la Paris, într-un accident de automobil, la vârsta de 36 de ani, s-a despărţit de prinţul Charles în 1992, după o căsnicie de 11 ani, marcată de infidelităţi. Charles şi Diana, care au avut doi fii - William şi Harry - au divorţat în 1996.

Clive Goodman, în vârstă de 56 de ani, este judecat pentru faptul că a plătit anumiţi funcţionari pentru a obţine "Cartea verde", anuarul telefonic al personalului şi al membrilor familiei regale britanice.

El a declarat în tribunalul Old Bailey că s-a folosit de acest anuar intern al familiei regale pentru a scrie o serie de articole, dar a dezminţit faptul că ar fi plătit bani pentru acest lucru.

În 2007, jurnalistul a fost încarcerat pentru faptul că a interceptat telefoanele mobile ale membrilor familiei regale, alături cu detectivul privat Glenn Mulcaire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici