Prinţul Albert al II-lea, singurul şef de stat care a atins ambii poli ai planetei

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a ajuns, miercuri, la Polul Sud, devenind astfel singurul şef de stat din lume care a atins ambii poli ai planetei, potrivit comunicatului emis de palatul princiar din Monaco.

23 afișări
Imaginea articolului Prinţul Albert al II-lea, singurul şef de stat care a atins ambii poli ai planetei

Prinţul Albert al II-lea, singurul şef de stat care a atins ambii poli ai planetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul Albert a plecat în Antarctica pe 5 ianuarie 2009. Expediţia la care participă va dura aproximativ o lună şi urmăreşte evaluarea impactului încălzirii climei asupra continentului îngheţat. Prinţul Albert al II-lea a vizitat deja peste zece staţii ştiinţifice şi s-a întâlnit cu numeroşi experţi în climatologie, vulcanologie şi glaciologie.

Fotografia care însoţeşte comunicatul emis de palatul princiar îl prezintă pe prinţul de Monaco îmbrăcat foarte gros, stând în picioare pe banchiză, cu ochelari de soare pe frunte şi desfăşurând drapelul monegasc în culorile roşu şi alb.

În 2006, prinţul Albert al II-lea de Monaco a participat la o expediţie în Arctica, atingând Polul Nord pe 16 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici