Prinţul Charles revine în România

Prinţul Charles al Marii Britanii va reveni în România, în a doua parte a săptămânii viitoare, pentru a vizita mai multe comunităţi tradiţionale din zona Transilvaniei, având programate şi întâlniri, la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles revine în România

Prinţul Charles revine în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că moştenitorul coroanei regale britanice doreşte, aşa cum se întâmplă întodeauna în astfel de vizite private, ca detaliile itinerariului său să fie păstrate cât mai secrete.

Prinţul Charles va vizita, însă, potrivit surselor citate, o serie de localităţi din Ardeal, unde fundaţiile prinţului finanţează o serie de proiecte destinate păstrării valorilor şi tradiţiilor locale şi dezvoltării durabile a acestor zone.

Charles va discuta cu autorităţile române despre stabilirea unui secretariat permanent care să aibă în vedere promovarea proiectelor de dezvoltare durabilă, în special în ceea ce priveşte agricultura organică, turismul rural, conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti.

Moştenitorul coroanei regale britanice se va afla astfel pentru a opta oară în România, după ce anul trecut a vizitat conacul Micloşoara din Covasna, a participat la o degustare de produse tradiţionale la Saschiz şi a vizitat mormântul stră-stră-stră-bunicii sale, contesa Claudia Rhedley, de la Sângeorgiu de Pădure, din judeţul Mureş.

Prinţul Charles s-a implicat in ultimii ani în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, dar a vizitat de asemenea mânăstirile din nordul Moldovei şi mânăstirea Horezu, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici