Prinţul Harry face cursuri pentru a deveni pilot de elicopter

Prinţul Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-a înscris într-un program de selecţie pentru a deveni pilot de elicopter în armata britanică, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al Clarence House, reşedinţa prinţului Charles.

174 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry face cursuri pentru a deveni pilot de elicopter

Prinţul Harry face cursuri pentru a deveni pilot de elicopter (Imagine: Mediafax Foto)

Tânărul prinţ britanic, în vârstă de 24 de ani, va urma un curs scurt de formare, de patru săptămâni, urmând să fie evaluat luna viitoare. Dacă va trece de teste, el va urma un alt curs de formare profesională, ce va dura 16 luni, începând cu luna ianuarie.

Doar jumătate din soldaţii care urmează primul curs, ce cuprinde 13 ore de zbor, în timpul cărora candidaţii trebuie să îşi demonstreze capacitatea de a învăţa şi progresa, reuşesc să treacă la cursul integral de formare profesională ca pilot de elicopter.

Dacă prinţul Harry va trece de testele impuse, el va învăţa să piloteze trei tipuri de elicoptere: Gazelle, Lynx şi Apache.

Prinţul Harry, a cărui mamă, prinţesa Diana, a murit într-un accident de maşină, în 1997, face parte din regimentul de cavalerie al casei regale britanice, din aprilie 2006. El a petrecut zece săptămâni într-o misiune de pace în Afganistan, între decembrie 2007 şi februarie 2008.

Fratele lui mai mare, prinţul William, a urmat şcoala de piloţi de elicoptere din cadrul Royal Air Force. De asemenea, tatăl celor doi, prinţul Charles, a urmat şcoala de piloţi din cadrul marinei regale britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici