Prinţul Harry, "luat prizonier" într-un documentar de televiziune

Prinţul Harry al Marii Britanii este "răpit" într-un documentar, realizat şi difuzat de postul Channel 4, care descrie ceea ce s-ar fi putut întâmpla dacă prinţul britanic ar fi fost luat prizonier în Afganistan, informează dailyexpress.co.uk.

90 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry, "luat prizonier" într-un documentar de televiziune

Prinţul Harry, "luat prizonier" într-un documentar de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest documentar fictiv, intitulat "The Taking of Prince Harry", are o durată de 90 de minute şi conţine relatările unor foşti prizonieri şi declaraţiile unor experţi din cadrul serviciilor secrete britanice.

Filmul prezintă câteva scene în care "apare" prinţul Harry, interpretat de actorul Sebastian Reid, ţinut prizonier în spatele liniilor inamice, în timp ce guvernul britanic poartă negocieri pentru a-l elibera.

Prinţul Harry, fiul cel mic al prinţului Charles, a luptat în provincia Helmand din Afganistan. Prezenţa lui în această ţară a fost ţinută în mare secret, deoarece guvernul britanic se temea ca prinţul să nu devină o ţintă pentru talibani.

Prinţul Harry a petrecut 10 săptămâni în cadrul unui batalion britanic din Afganistan, ocupând poziţia de controlor de trafic aerian, până când informaţia a fost postată pe internet. Prinţul Harry s-a întors în Marea Britanie în februarie 2008, după ce această informaţie a apărut în toată presa internaţională.

Actorul care interpretează rolul prinţului Harry în acest documentar TV de ficţiune are de înfruntat o falsă execuţie imaginată de răpitorii săi şi este obligat să apară în materialele propagandistice ale talibanilor şi ale organizaţiei Al Quaida.

Hamish Mykura, directorul departamentului de film documentar din cadrul postului Channel 4, susţine că a informat Palatul Buckingham despre acest film, dar nu a primit niciun răspuns.

Hamish Mykura consideră că difuzarea acestui film nu va conduce la o creştere a numărului de tentative de răpire a unor celebrităţi. În opinia sa, talibanii ar fi discutat deja despre o eventuală tentativă de răpire a prinţului Harry, după ce s-a aflat că acesta se afla în Afganistan.

"Cred că ar fi greşit să se spună că acest film va conduce la apariţia unei idei care nu exista deja înainte", a concluzionat Hamish Mykura.

Prinţul Harry, născut pe 15 septembrie 1985, fiul cel mic al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, este al treilea pe lista succesorilor la tronul Marii Britanii. Prinţul Charles şi Prinţesa Diana s-au căsătorit pe 29 iulie 1981 şi au divorţat pe 28 august 1996. Harry are un frate, prinţul William, născut pe 21 iunie 1982.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici