Prinţul Harry, pentru a doua oară într-o misiune militară în Afganistan - VIDEO

Prinţul Harry, pilot pe un elicopter de luptă în Armata britanică, participă la o misiune militară de patru luni în Afganistan, la peste patru ani de la prima lui misiune în această ţară, a anunţat vineri Ministerul Apărării din Marea Britanie.

457 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry, pentru a doua oară într-o misiune militară în Afganistan - VIDEO

Prinţul Harry, pentru a doua oară într-o misiune militară în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prinţul Harry, cunoscut sub numele «căpitanul Wales», a ajuns astăzi la Camp Bastion, în provincia Helmand din sudul Afganistanului, pentru a-şi începe o misiune temporară în calitate de pilot pe un elicopter Apache", se afirmă în acel comunicat.

"El va activa în cadrul grupului de aviaţie comun care asigură sprijin logistic forţei internaţionale, sub comanda NATO, şi forţelor militare afgane", a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

"Aflat la Camp Bastion, cea mai mare bază militară a coaliţiei internaţionale din Afganistan, escadronul lui va avea un rol de supraveghere, descurajare şi, dacă va fi necesar, de luptă şi escortare a altor aparate aeriene. Ca pentru toate desfăşurările de forţe operaţionale, cea a căpitanului Wales a fost planificată cu mult timp înainte, iar ameninţările la adresa lui sau a anturajului său au fost luate în considerare", precizează acelaşi comunicat.

Prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a reveni în Afganistan, unde a efectuat o primă misiune în 2008, ce a fost scurtată din motive de securitate, după divulgarea prezenţei sale în această ţară de către mass-media britanică.

Fiul cel mic al prinţului Charles şi al prinţesei Diana deţinea pe atunci postul de controlor de trafic pentru operaţiunile militare aeriene (Forward Air C ontrol /FAC). Prinţul a urmat apoi un curs pentru a deveni pilot pe elicopterele Apache şi şi-a obţinut brevetul de pilot în luna februarie.

Prinţul Harry a ţinut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă în urmă cu două săptămâni, când presa internaţională a publicat două fotografii care îl prezintă pe prinţ complet gol, alături de câteva femei, într-un hotel din Las Vegas, în timpul vacanţei petrecute în Statele Unite.



 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici