Prinţul Harry porneşte luni într-o expediţie spre Polul Sud organizată în scopuri caritabile - VIDEO

Prinţul Harry este aşteptat, luni, în Africa de Sud, de unde va porni spre Polul Sud într-o expediţie umanitară, organizată sub forma unei competiţii la care participă trei echipe de soldaţi răniţi - britanici, americani şi din Commonwealth (australieni şi canadieni).

120 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry porneşte luni într-o expediţie spre Polul Sud organizată în scopuri caritabile - VIDEO

Prinţul Harry porneşte luni într-o expediţie spre Polul Sud organizată în scopuri caritabile

Prinţul, care ocupă poziţia a patra în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va participa cu echipa britanică la această cursă de 335 de kilometri, care va începe pe 29 noiembrie şi va dura 16 zile. Echipele participante speră să ajungă la Polul Sud în jurul datei de 17 decembrie.

Prinţul Harry, în vârstă de 29 de ani, pilot de elicopter şi participant la războiul din Afganistan, va sosi luni la Cape Town. Echipele vor porni marţi spre baza aeriană a staţiei ruse Novolazarevskai, pe ţărmul continentului arctic, unde vor rămâne câteva zile pentru a se obişnui cu altitudinea şi cu temperaturile joase.

Fiecare echipă este însoţită de un coordonator şi de un ghid polar.

Prinţul Harry coordonează asociaţia Walking With The Wounded, care strânge fonduri pentru reconversia profesională a soldaţilor răniţi, ajutându-i să îşi găsească locuri de muncă în sectorul civil.

Prinţul britanic a participat la o ceremonie organizată marţi, în Trafalgar Square din Londra, pentru a deschide seria de evenimente ce preced cursa spre Polul Sud, salutând "curajul magnific" de care dau dovadă toţi participanţii.

"Aceşti oameni vor să realizeze ceva remarcabil şi de aceea vor să dovedească tuturor că, deşi ţi-ai pierdut un picior sau o mână sau orice altceva care te face să fii invalid, poţi face totuşi multe lucruri, dacă vrei cu adevărat", a spus acesta.

"Această expediţie reprezintă o altă manieră a de reaminti fiecăruia că, deşi Afganistanul nu mai este pe prima pagină a ziarelor, trebuie să continuăm să ne exercităm sprijinul", a adăugat prinţul britanic.

Participanţii vor parcurge 20 de kilometri pe zi şi vor trage după ei sănii care vor avea o încărcătură medie de 70 de kilograme.

Ei se vor confrunta cu temperaturi care vor ajunge până la minus 35 grade Celsius şi cu vânturi de peste 80 kilometri pe oră.

Prinţul Harry a participat deja la o cursă umanitară spre Polul Nord în 2011, alături de soldaţii răniţi membri ai acestei asociaţii, însă a fost nevoit să revină în Marea Britanie înainte de încheierea expediţiei, pentru a asista la căsătoria fratelui său, prinţul William.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici