Prinţul Harry se implică în acţiuni umanitare în Lesotho (Video)

Prinţul Harry, împreună cu 26 de soldaţi din regimentul său, a revenit în regatul african Lesotho, unde va lua parte, timp de trei săptămâni, la reconstrucţia unei şcoli pentru copiii cu dizabilităţi fizice şi psihice, informează Sky News.

20 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry se implică în acţiuni umanitare în Lesotho (Video)

Prinţul Harry se implică în reconstrucţia unei şcoli pentru copiii cu dizabilităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul şi soldaţii vor petrece trei săptămâni construind rampe pentru cărucioarele cu rotile, reparând acoperişuri, tencuind şi ridicând un gard de securitate la Thuso Centre din nordul ţării.

Potrivit sursei citate, Harry nu este la prima sa călătorie în Lesotho, ţară pe care a mai vizitat-o în 2004 şi unde s-a implicat în activităţi destinate ajutării populaţiei.

Proiectul de reconstrucţie şi refacere a şcolii este finanţat de fundaţia Sentebale, înfiinţată de Prinţul Harry împreună cu Prinţul Seeiso, fratele mai mic al regelui din Lesotho.

Lesotho, ţară montană mică din sudul Africii, este unul dintre statele în care se înregistrează cel mai mare număr de bolnavi de SIDA din lume, în condiţiile în care circa 30% din populaţie este infectată cu virusul HIV şi vârsta medie de viaţă a scăzut la 34 de ani, de la 50 în urmă cu zece ani.

Potrivit lui Harper Brown, directorul filialei naţionale a Sentebale, situaţia din Lesotho este înspăimântătoare.

 "Avem de-a face cu o generaţie care creşte fără părinţi. SIDA este cea mare problemă din Lesotho şi va şterge de pe faţa pământului întreaga naţiune dacă nu se vor lua măsuri", a spus el.

În cele trei săptămâni pe care le va petrece în Lesotho, prinţul Harry nu va putea să ajute decât o foarte mică parte din miile de orfani şi copii fără ajutor din această ţară. Cu toate acestea, eforturile lui Harry din această ţară contribuie la atragerea atenţiei internaţionale asupra problemelor cu care se confruntă Lesotho.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici