Prinţul Philip a suportat o intervenţie chirurgicală minoră la mâna dreaptă

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 92 de ani, a suportat marţi o operaţie "minoră" la mâna dreaptă, a anunţat, miercuri, palatul Buckingham.

70 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip a suportat o intervenţie chirurgicală minoră la mâna dreaptă

Prinţul Philip (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Ducele de Edinburgh, titlul său oficial, a apărut miercuri cu un bandaj pe mâna dreaptă, în timpul unui angajament oficial al familiei regale, într-o clinică londoneză, dar nu părea să fie afectat din cauza acelei intervenţii chirurgicale, glumind, aşa cum îi stă în obicei, cu interlocutorii săi.

"Ducele a suportat o intervenţie minoră la mâna dreaptă", a precizat un purtător de cuvânt al casei regale britanice, adăugând că operaţia a avut loc marţi dimineaţă, "în palatul Buckhingham".

Potrivit acelei surse, soţul reginei britanice, care poartă "un bandaj de protecţie", îşi va continua, aşa cum era prevăzut, angajamentele oficiale.

Înzestrat multă vreme cu o energie ce părea inepuizabilă, prinţul Philip a fost spitalizat de patru ori începând cu sfârşitul anului 2011, în special pentru o arteră coronară obturată şi pentru o infecţie urinară. În iunie 2013, prinţul britanic a suportat o operaţie "exploratorie", realizată sub anestezie generală, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul său aspru şi pentru predispoziţia pentru gafe, prinţul Philip o sprijină însă fără rezerve pe regina Elizabeth a II-a de când aceasta a urcat pe tron, în 1952, iar constanţa pe care a dovedit-o în acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supuşilor britanici.

Prinţul Philip urmează să o însoţească pe regină pentru o vizită de stat în Franţa, între 5 şi 7 iunie, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la Debarcarea din Normandia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici