Prinţul William a lipsit de la prima repetiţie pentru nuntă

Prinţul William a lipsit, vineri dimineaţă, de la prima repetiţie pentru nuntă, la catedrala Westminster din Londra, unde au ajuns numai viitoarea sa soţie, Kate Middleton, şi fratele său, prinţul Harry.

108 afișări
Imaginea articolului Prinţul William a lipsit de la prima repetiţie pentru nuntă

Prinţul William a lipsit de la prima repetiţie pentru nuntă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William nu a putut fi prezent la prima repetiţie pentru nuntă alături de Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, care va deveni soţia acestuia pe 29 aprilie, informează femalefirst.co.uk.

Absenţa prinţului a fost motivată de obligaţiile pe care le are în cadrul forţelor aeriene regale din Ţara Galilor.

Totuşi, la repetiţia pentru nuntă au fost prezenţi sora lui Kate, Pipa, şi fratele lui William, Harry, care vor fi domnişoară, respectiv cavaler de onoare.

"Putem să confirmăm prezenţa lui Catherine Middleton şi a prinţului Harry la catedrala Westminster", a declarat un reprezentant al biroului prinţului Charles, tatăl prinţului William.

Vorbind despre nuntă, prinţul William a mărturisit recent că se simte "foarte norocos". "Ştiu că sunt foarte norocos. Am susţinerea familiei mele, a prietenilor, fac ceva ce îmi place şi o am pe Catherine", a spus prinţul William.

Programul nunţii prinţului William a fost publicat vineri. Calendarul a fost stabilit de consilierii prinţului William, coordonaţi de un fost soldat din forţele speciale.

Astfel, Kate Middleton va pleca la ora 9.51 GMT de la hotelul unde îşi va petrece ultima noapte de celibatară şi va avea la dispoziţie mai puţin de nouă minute pentru a parcurge, într-un automobil Rolls-Royce, distanţa dintre hotel şi catedrala Westminster.

Ceremonia religioasă, programată de la ora 10.00 GMT la 11.15 GMT, va fi retransmisă prin difuzoarele instalate de-a lungul drumului parcurs de cuplu după căsătorie, potrivit programului publicat de palatul Saint-James, biroul prinţului William.

Procesiunea în caleaşcă, între catedrala Westminster şi palatul Buckingham, va dura un sfert de oră, de la 11.15 la 11.30 GMT.

Cuplul va saluta la 12.25 GMT mulţimea adunată în faţa palatului Buckingham, reşedinţa londoneză a reginei Elizabeth a II-a, unde va avea loc recepţia de la amiază şi dineul.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici