Prinţul William a participat la salvarea unor marinari ruşi naufragiaţi

Prinţul William al Marii Britanii a participat la operaţiunile de salvare a unor marinari ruşi de pe o navă de tip cargo care a eşuat în largul coastelor Ţării Galilor, duminică, la primele ore ale dimineţii.

248 afișări
Imaginea articolului Prinţul William a participat la salvarea unor marinari ruşi naufragiaţi

Prinţul William a participat la salvarea unor marinari ruşi naufragiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William, care are gradul de locotenent în Royal Air Force (Forţele aeriene regale britanice) şi este cunoscut sub numele de William Wales, a fost copilotul unui elicopter militar care a răspuns unui apel S.O.S. primit în noaptea de sâmbătă spre duminică de la nava Swanland, care a naufragiat în Marea Irlandei din cauza vremii nefavorabile, informează people.com.

Militarii britanici au salvat doi marinari ruşi, ridicându-i din apă la primele ore ale dimineţii de duminică. Marinarii ruşi au fost transportaţi la baza militară de pe insula Anglesey, unde lucrează prinţul William. Trupul neînsufleţit al unui marinar a fost găsit, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi.

Prinţul William, care s-a căsătorit în aprilie 2011 cu Kate Middleton, este pilot de elicopter de salvare. El este staţionat la o bază a Royal Air Force de pe insula Anglesey, în nordul Ţării Galilor. William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, a participat la 12 misiuni de salvare de când a început să lucreze în această bază militară în septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici