Prinţul William, avansat la gradul de colonel în armata britanică

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, a fost avansat la gradul de colonel, cu câteva luni înainte de căsătoria sa cu Kate Middleton, au anunţat, joi, reprezentanţii casei regale din Marea Britanie.

128 afișări
Imaginea articolului Prinţul William, avansat la gradul de colonel în armata britanică

Prinţul William, avansat la gradul de colonel în armata britanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Regina este încântată să îşi dea acordul formal pentru numirea prinţului William în gradul de colonel în Irish Guards", se afirmă în comunicatul emis de palatul Buckingham.

Această funcţie este pur onorifică, deoarece prinţul William nu serveşte în acel regiment, în prezent staţionat în Afganistan.

William, fiul cel mare al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, a început în 2009 o carieră militară, la fel ca fratele său mai mic, prinţul Harry. Abolvent în 2006 al prestigioasei şcoli militare Sandhurst, prinţul William a urmat apoi cursuri de perfecţionare în cadrul Royal Navy şi Royal Air Force. Ulterior, prinţul britanic a obţinut brevetul de pilot de elicopter.

William a vorbit de multe ori despre intenţia sa de a lupta în Afganistan, unde se află zeci de mii de soldaţi britanici, urmându-i astfel fratelui său Harry, care a petrecut 10 săptămâni pe frontul din această ţară în 2007. Harry a fost repatriat în mare grabă, după ce prezenţa sa în Afganistan a fost deconspirată de presa britanică, deoarece casa regală s-a temut pentru siguranţa prinţului.

William lucrează pentru o unitate militară de intervenţie şi operaţiuni de salvare, amplasată pe insula Anglesey din Ţara Galilor. Potrivit presei britanice, prinţul doreşte să se mute pe această insulă împreună cu viitoarea lui soţie, Kate Middleton, după căsătoria cuplului, ce va avea loc pe 29 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici