Prinţul William nu vrea să fie rege în locul tatălui său, prinţul Charles

Prinţul William nu vrea să fie rege în locul tatălui său, prinţul Charles, aşa cum au declarat britanicii că îşi doresc, în trei sondaje de opinie recente, informează AFP, citând presa britanică.

267 afișări
Imaginea articolului Prinţul William nu vrea să fie rege în locul tatălui său, prinţul Charles

Prinţul William nu vrea să fie rege în locul tatălui său, prinţul Charles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un apropiat de rang înalt al monarhiei britanice, citat de Sunday Telegraph, a declarat că prinţul William nu are nicio îndoială că prinţul Charles va fi următorul rege al Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeth a II-a.

"Prinţul William este conştient de speculaţiile care au apărut, dar are un caracter puternic. El ştie care este locul său în familia regală şi se consideră pe o treaptă de jos. Nu are nicio dorinţă de a urca rapid pe această scară a monarhiei, înainte de vreme", a declarat sursa citată.

"Amândoi (prinţii William şi Charles, n.r.) vor ca lucrurile să decurgă natural în sânul instituţiei, nimeni nu cultivă ideea că o generaţie ar putea fi sărită", a mai precizat aceeaşi sursă.

Pe de altă parte, potrivit rezultatelor a trei sondaje de opinie, britanicii ar dori ca William să fie următorul rege al Marii Britanii şi nu prinţul Charles.

"Mecanismul succesiunii la tron nu este fondat pe popularitate, deci toate sondajele despre următorul monarh nu au nicio relevanţă", a declarat lordul Anthony Lester, expert în constituţia britanică.

Prinţul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a anunţat recent că se va căsători cu logodnica lui, Kate Middleton, nunta urmând să fie celebrată pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra.

Prinţul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici