Prinţul William părăseşte armata britanică pentru a se dedica activităţilor regale

Prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, va părăsi armata pentru a se dedica activităţilor regale şi acţiunilor de caritate, a anunţat, joi, Palatul Buckingham.

4245 afișări
Imaginea articolului Prinţul William părăseşte armata britanică pentru a se dedica activităţilor regale

Prinţul William părăseşte armata britanică pentru a se dedica activităţilor regale

Ducele de Cambridge, în vârstă de 31 de ani, încheie astfel o perioadă de peste şapte ani şi jumătate petrecută în rândul armatei britanice. În ultimii trei ani, prinţul a lucrat ca pilot de elicopter în cadrul misiunilor de salvare derulate de baza militară Royal Air Force (RAF) de pe insula Anglesey, în partea de vest a Ţării Galilor.

Prinţul britanic a efectuat ultima sa misiune în calitate de pilot, marţi, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie a profitat de această ocazie pentru a reaminti serviciile impecabile prestate de prinţul William, care a participat la 156 de misiuni de salvare, salvând vieţile a 149 de persoane, "adeseori atunci când nu mai exista nicio speranţă".

"Profesionalismul său a contribuit în mod direct la salvarea multor vieţi, adeseori în condiţii dintre cele mai vitrege, în munţii din nordul Ţării Galilor sau pe valurile dezlănţuite din Marea Irlandei", a declarat Andrew Pulford, mareşalul RAF.

Decizia de a părăsi armata, descrisă ca o "surpriză" de mai mulţi comentatori regali, îi va permite prinţului să participe la mai multe angajamente regale, într-o perioadă în care bunica sa, Elizabeth a II-a, în vârstă de 87 de ani, deleagă tot mai multe dintre obligaţiile sale regale, în special către fiul ei cel mare Charles, tatăl prinţului William.

"Va continua să sprijine activităţile reginei şi ale casei regale prin angajamente în ţară şi în străinătate, în compania ducesei de Cambridge", a precizat Palatul Buckingham, care a confirmat, totodată, faptul că prinţul William se va muta definitiv în palatul londonez Kensington alături de soţia sa, Catherine, şi de fiul lor, prinţul George, născut pe 22 iulie.

Ducele de Cambridge "va lucra în strânsă legătură în următoarele 12 luni" cu fundaţia sa regală, "se va implica mai mult în misiunile de conservare a speciilor, mai ales a celor mai ameninţate dintre ele" şi "îşi va continua activităţile caritative în favoarea copiilor şi a tinerilor, ca şi a veteranilor şi a membrilor activi din forţele armate", precizează casa regală.

Potrivit Palatului Buckingham, prinţul William "studiază în această perioadă mai multe opţiuni referitoare la viitoarele sale angajamente publice". Un anunţ în acest sens va fi făcut ulterior.

Conform jurnaliştilor specializaţi în chestiunile regale, Palatul britanic a insistat asupra faptului că prinţul William nu va deveni dintr-o dată "full time royal" (personalitate regală cu normă întreagă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici