Prinţul William şi Kate au ales palatul Kensington ca reşedinţă permanentă la Londra

Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au ales palatul Kensington, în care a locuit Diana de la căsătoria cu Charles până la sfârşitul vieţii, ca reşedinţă permanentă la Londra, însă vor locui acolo abia din 2013, imobilul necesitând lucrări ample de reabilitare.

1226 afișări
Imaginea articolului Prinţul William şi Kate au ales palatul Kensington ca reşedinţă permanentă la Londra

Prinţul William şi Kate au ales palatul Kensington ca reşedinţă permanentă la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii ducelui şi ducesei de Cambridge au făcut acest anunţ duminică, precizând că palatul Kensington va deveni reşedinţa londoneză permanentă a cuplului la jumătatea sau la sfârşitul anului 2013, fiind indispensabilă, în prealabil, desfăşurarea unor ample lucrări de reabilitare pentru ca partea din imobil pe care şi-au ales-o să poată fi locuită.

Alegerea tânărului cuplu a fost aprobată de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, şi de tatăl acestuia, prinţul Charles.

În acest vast şi somptuos palat regal din secolul al 17-lea, compus din numeroase apartamente şi situat în inima Londrei, a trăit prinţesa Diana, în timpul căsniciei cu prinţul Charles, din 1981, şi ulterior, după divorţ, până la sfârşitul vieţii sale, într-un accident de maşină, în 1997. Astfel, fiii ei, William şi Harry, au crescut la Kensington.

Prinţul William, al doilea succesor la tronul Marii Britanii, şi soţia sa îşi vor amenaja la Kensington un apartament care a fost ocupat înainte de prinţesa Margaret, sora reginei, până la moartea acesteia, în 2002. În prezent, o parte din acest apartament găzduieşte expoziţii.

De altfel, o parte a palatului Kensington, înconjurat de un parc cu acelaşi nume, este deschisă pentru vizitare, zona respectivă - State Rooms - fiind în administrarea unui ONG, în timp ce birourile şi spaţiile de locuit sunt în grija casei regale.

Suma necesară lucrărilor de reabilitare, ce vor consta în special în îmbunătăţirea reţelei electrice şi sistemului de încălzire, pentru apartamentul ce va fi ocupat de William şi Kate, nu a fost făcută publică. Lucrările vor fi finanţate din fondurile din bugetul de stat acordate de guvern casei regale pentru întreţinerea imobilelor sale.

În prezent, prinţul William şi Catherine, care s-au căsătorit pe 29 aprilie, la Londra, primind titlurile de duce şi ducesă de Cambridge, trăiesc pe insula Anglesey, în nordul Ţării Galilor. Însă cei doi merg cu regularitate la Londra, unde folosesc un mic apartament de la Kensington, ca reşedinţă temporară. Angajaţii prinţului William, care locuiesc în prezent în palatul Saint-James de la Londra, se vor muta la Kensington de la jumătatea anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici