Problema la care trebuie să ofere răspunsul corect oricine doreşte să devină astronaut

Sarcinile unui astronaut ar putea fi unele dintre cele mai dificile. Pentru a putea lucra ca astronaut trebuie să fii extrem de inteligent, să ai aptitudini tehnice, să fii extrem de pregătit fizic şi fără pic de frică. Recent, astronautul britanic Tim Peake şi-a întrebat urmăritorii de pe Facebook dacă pot rezolva una dintre problemele propuse în timpul procesului de selecţie a astronauţilor pentru Agenţia Spaţială Internaţională, scrie Descoperă.

473 afișări
Imaginea articolului Problema la care trebuie să ofere răspunsul corect oricine doreşte să devină astronaut

Problema la care trebuie să ofere răspunsul corect oricine doreşte să devină astronaut

Problema implică mutarea unui cub marcat cu un punct la baza sa într-o anumită ordine pentru a afla locul în care se va afla punctul după urmarea unei întregi serii de instrucţiuni. Conform IFL Science, problema urmăreşte cât de bun este simţul de coordonare, percepţia spaţială, precum şi abilitatea persoanelor de a urma perfect instrucţiunile.

Deşi pare simplu, peste 1.700 de persoane au răspuns provocării în căsuţa de comentarii, argumentele fiind împărţite. Problema presupune ca persoana să îşi imagineze în faţa sa un cub. Acest cub se poate mişca în stânga, dreapta, în faţă (către persoană) şi în spate (se îndepărtează de persoană). La baza cubului se află un punct. Acum imaginaţi-vă că forma se mişcă în faţă, la stânga, din nou către stânga, la dreapta, în spate şi apoi la dreapta. Unde se află punctul în acest moment?

Sursa: Facebook/Tim Peake

VEZI AICI REZOLVAREA PROBLEMEI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici