Procesul în cazul Michael Jackson: Conrad Murray a vrut să ascundă sedativele cântăreţului. Cum a făcut medicul manevrele de resuscitare

Al treilea membru din echipa de gărzi de corp a lui Michael Jackson a declarat, joi, în a treia zi a procesului intentat lui Conrad Murray, că l-a ajutat pe acest medic să ascundă, înainte de sosirea ambulanţei, sedativele administrate megastarului, în ziua în care acesta a murit.

668 afișări
Imaginea articolului Procesul în cazul Michael Jackson: Conrad Murray a vrut să ascundă sedativele cântăreţului. Cum a făcut medicul manevrele de resuscitare

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Garda de corp Alberto Alvarez a fost prima persoană după Conrad Murray care a intrat în camera "regelui muzicii pop", după moartea acestuia, în urma unei supradoze de medicamente, în dimineaţa zilei de 25 iunie 2009.

După ce a intrat în camera starului, Alberto Alvarez l-a găsit pe Michael Jackson pe pat, "cu braţele depărtate, cu palmele spre cer, cu ochii deschişi şi gura deschisă". Conrad Murray făcea în acel moment manevre de resuscitare, apăsând ritmic cu o mână pe pieptul cântăreţului.

Potrivit declaraţiilor lui Alvarez, medicul Murray a luat apoi flacoanele cu medicamente de pe noptieră. "Conrad Murray a luat câteva flacoane şi mi-a spus: «Puneţi astea într-o pungă»", a declarat Alvarez.

Medicul a arătat apoi spre o pungă care atârna pe suportul pentru perfuzii intravenoase, din apropierea patului. "Mi-a spus: «Puneţi-le în sacoşa albastră»", a declarat Alvarez, adăugând că acea pungă conţinea un flacon şi "o substanţă albă, lăptoasă". Apoi a telefonat la serviciul de urgenţe.

Procurorul David Walgren a identificat, în faţa tribunalului din Los Angeles, acel flacon ca fiind propofol, anestezicul puternic pe care Michael Jackson îl folosea pe post de somnifer şi care i-a provocat moartea.

Alberto Alvarez, care a părut de câteva ori extrem de emoţionat în timpul mărturiei sale, a confirmat cu această ocazie faptul că doi dintre copiii starului - Paris şi Prince - şi-au văzut tatăl în timpul acelor minute critice.

"Când am intrat în cameră, Conrad Murray mi-a spus: «Trebuie să îl ducem (pe Michael Jackson, n.r.) la spital, ne trebuie o ambulanţă»", a spus Alvarez.

"Mi-am căutat telefonul şi am văzut că Prince şi Paris erau în spatele meu. Paris a strigat: «Tată!». Fetiţa plângea. I-am scos din cameră şi le-am spus: «Copii, nu vă faceţi griji, ne vom ocupa noi de tot. Totul va fi bine»", a adăugat Alvarez.

În timpul contrainterogatoriului, avocatul apărării, Ed Chernoff, a încercat să pună sub semnul întrebării felul în care Alberto Alvarez a descris evenimentele, declarându-se uimit de faptul că o gardă de corp a putut, într-un timp atât de scurt, să îi liniştească pe copii, să îi scoată din cameră, să recupereze propofolul şi să telefoneze serviciilor de urgenţe.

"Sunt foarte eficient", a răspus Alvarez, a cărui mărturie a ridicat numeroase semne de întrebare asupra competenţelor medicului Conrad Murray. Cardiologul părea că a efectuat masajul cardiac de resuscitare cu o singură mână, cealaltă fiind pe pat, în ciuda regulilor de bază ale acestei proceduri - ce trebuie efectuată cu ambele mâini, iar pacientul trebuie să se afle pe o suprafaţă dură - şi a efectuat în faţa lui Alvarez prima lui manevră de resuscitare "gură la gură".

"Îmi amintesc că, după câteva respiraţii, s-a îndreptat şi mi-a spus: «Este pentru prima dată când fac respiraţie gură la gură, dar trebuie să o fac. Michael Jackson este prietenul meu", a relatat Alvarez.

Kai Chase, bucătăreasa personală a starului, a urcat şi ea în boxa martorilor. Ea a detaliat meniul cântăreţului în ajunul morţii acestuia - suc de fructe la micul dejun, salade niçoise cu ton la prânz şi supă de fasole la cină - şi a descris o dată în plus "panica" medicului Conrad Murray în dimineaţa morţii starului.

De pe scările care duc spre camera artistului, medicul Murray i-a spus, strigând: "Mergeţi să căutaţi ajutoare, căutaţi echipa de securitate şi pe Prince!". Kai Chase, care îl vedea pe fiul cel mare al cântăreţului jucându-se la celălalt capăt al coridorului, a mers până la el şi i-a spus că medicul Conrad Murray are nevoie de el.

După câteva minute, atunci când Prince a coborât plângând şi paramedicii intrau în vilă, Kai Chase, menajerele şi copiii starului s-au adunat cu toţii la parter. "Ne-am prins de mâini, am format un cerc şi am început să ne rugăm".

Vineri, sunt aşteptaţi să depună mărturie cei doi pompieri care au fost trimişi la reşedinţa starului de serviciile de urgenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici