Procesul lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, va putea fi televizat

Procesul lui Conrad Murray, medicul cântăreţului Michael Jackson, va putea fi televizat, atât timp cât camerele de filmat ale posturilor de televiziune nu vor deranja desfăşurarea evenimentului, a anunţat un judecător american, citat de bbc.co.uk.

62 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, va putea fi televizat

Procesul lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, va putea fi televizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Pastor, judecător la Curtea Superioară din Los Angeles, a devansat, totodată, cu patru zile data procesului, acesta urmând să înceapă pe 24 martie.

Medicul Conrad Murray este acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare. Procesul său va dura, potrivit unor surse din justiţia americană, aproximativ şase săptămâni.

Michael Pastor a declarat că doreşte "plasarea camerelor de filmat în locurile cel mai puţin intruzive" în sala de tribunal şi a solicitat echipelor de jurnalişti de la posturile locale de televiziune să îi furnizeze o listă detaliată cu schema de amplasare a microfoanelor şi camerelor video.

Totodată, judecătorul american a refuzat accesul camerelor de luat vederi în prima zi a procesului, când va avea loc procedura de selecţionare a membrilor juriului.

În timpul audierilor preliminare de luna trecută, un martor a declarat că medicul Conrad Murray a încercat să ascundă faptul că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson o doză de propofol, un puternic anestezic folosit de regulă doar în spitale.

Un ofiţer de poliţie a depus deja mărturie în faţa judecătorului şi a declarat că medicul Murray i-a mărturisit că i-a dat propofol starului, după ce îi administrase în prealabil cântăreţului american un amestec de medicamente cu scopul de a-l ajuta să adoarmă.

Avocaţii lui Murray au declarat că procuratura americană nu a reuşit, în opinia lor, să dovedească faptul că medicul american a cauzat moartea starului. Ei consideră că starea proastă de sănătate pe care o avea Michael Jackson a contribuit la decesul acestuia.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de propofol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici