Producătorul de film Harvey Weinstein, anchetat pentru agresiune sexuală

Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenţi producători de film din industria cinematografică americană, este cercetat de poliţia newyorkeză pentru o presupusă agresiune sexuală comisă asupra unei femei în vârstă de 22 de ani, informează contactmusic.com.

112 afișări
Imaginea articolului Producătorul de film Harvey Weinstein, anchetat pentru agresiune sexuală

Producătorul de film Harvey Weinstein, anchetat pentru agresiune sexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul producător de film, în vârstă de 63 de ani, este anchetat de Departamentul de Poliţie al oraşului New York (NYPD), după ce o tânără - al cărei nume nu a fost dezvăluit -, care este de origine italiană şi lucrează ca model profesionist, l-a acuzat că a atins-o în zona sânilor şi a coapselor, în biroul său de la Tribeca Film Center din Manhattan, vineri.

"A întrebat-o dacă sânii ei sunt adevăraţi, înainte de a-i atinge. Ea i-a cerut să se oprească, dar el i-a pus mâna pe coapse, pe deasupra fustei. I-a cerut un sărut, dar ea i-a răspuns: «Nu!»", a dezvăluit o sursă pentru New York Daily News.

Imediat după aceea, tânara a părăsit clădirea, aflată pe Greenwich Street, şi s-a dus în mare grabă la Secţia 1 de Poliţie din New York pentru a depune o plângere oficială împotriva lui Harvey Weinstein.

O sursă din compania de producţie cinematografică The Weinstein Company, pe care Harvey Weinstein a înfiinţat-o împreună cu fratele său, a spus pentru New York Post că acele acuzaţii nu reprezintă altceva decât "o încercare de şantaj" şi că Harvey Weinstein, fostul CEO al studiourilor Miramax, "nu a făcut nimic greşit".

Cyrus Vance, procurorul din Districtul Manhattan, nu a luat deocamdată nicio decizie în ceea ce priveşte o eventuală punere oficială sub acuzare a lui Harvey Weinstein.

Renumitul producător de film este căsătorit cu creatoarea de modă Georgia Chapman, care este cu 25 de ani mai tânără decât el. Cei doi au împreună o fiică - India, în vârstă de patru ani - şi un fiu - Dashiell, în vârstă de doi ani.

Harvey Weinstein are alte trei fiice - Lily, în vârstă de 18 ani, Emma, în vârstă de 16 ani, şi Ruth, în vârstă de 13 ani - cu prima lui soţie, Eve Chilton, cu care a fost căsătorit în perioada 1987 - 2004.

Fraţii Bob şi Harvey Weinstein au înfiinţat în 1979 compania de producţie cinematografică Miramax pe care au vândut-o apoi studiourilor Disney în 1993, dar au păstrat controlul asupra societăţii până în 2005, când au creat The Weinstein Company (TWC).

Harvey Weinstein, care a fost de-a lungul anilor producător sau producător executiv al unui număr impresionant de filme recompensate cu Oscar, a primit în 2012 Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte distincţii civile din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici