Producătorul Tom Sherak, noul preşedinte al Academiei de film americane

Producătorul de film Tom Sherak a fost ales în funcţia de preşedinte al Academiei de film americane - asociaţia care decernează anual premiile Oscar -, în urma votului exprimat, marţi, de membrii consiliului guvernatorilor acestei organizaţii.

13 afișări
Imaginea articolului Producătorul Tom Sherak, noul preşedinte al Academiei de film americane

Producătorul Tom Sherak, noul preşedinte al Academiei de film americane

Alegerea lui Tom Sherak are efect imediat, el preluând în aceeaşi zi funcţia de la fostul preşedinte, Sid Ganis. Durata mandatului de preşedinte al Academiei de film americane este de un an.

Ganis a efectuat deja numărul maxim de patru mandate de preşedinte, la fel ca şi predecesorul său, Frank Pierson.

Preşedintele Academiei de Film Americane este ales din rândul a 43 de membri ai consiliului guvernatorilor, care reprezintă toate domeniilor de activitate din cinematografie: actori, regizori artistici, cineaşti, regizori, documentarişti, directori executivi, editori de film, experţi în machiaj şi coafură, muzicieni, producători de film, experţi în relaţii publice, specialişti în scurtmetraje şi animaţie, ingineri de sunet, director de imagine şi efecte speciale, scenarişti etc.

Printre misiunile lui Sherak din timpul mandatului său se numără şi organizarea celei de-a 82-a ediţii a premiilor Oscar, care va avea loc pe 7 martie 2010, la celebrul Kodak Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici