Producătorul trilogiei "Stăpânul Inelelor" vrea să facă un film despre profetul Mahomed

Un film despre profetul Mahomed, părintele islamului, este în pregătire pentru anul 2011, proiectul fiind iniţiat de compania Alnoor Holdings din Qatar şi de producătorul trilogiei "Stăpânul Inelelor" şi "Matrix", Barrie Osborne, în scopul de a "crea legături culturale".

52 afișări
Imaginea articolului Producătorul trilogiei "Stăpânul Inelelor" vrea să facă un film despre profetul Mahomed

Producătorul trilogiei "Stăpânul Inelelor" vrea să facă un film despre profetul Mahomed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, care va costa 150 de milioane de dolari, va fi în limba engleză şi urmează să intre în producţie în 2011, producătorul fiind americanul Barrie Osborne.

Filmul, în care profetul nu va fi reprezentat, în acord cu regulile islamului, "va educa oamenii în legătură cu adevărata semnificaţie" a acestei religii, potrivit lui Osborne.

Reprezentanţii Alnoor Holdings au declarat, la rândul lor, că vor să atragă în proiect cei mai talentaţi actori internaţionali. Compania a fost înfiinţată anul acesta şi se ocupă de producţie de film internaţională şi arabă.

Raja Sharif, vicepreşedintele ramurii de proiecte internaţionale, a declarat că se aşteaptă să încheie contractele pentru film anul viitor.

Statul Qatar, cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume, încearcă să ajungă un centru cultural în regiune. La începutul acestei săptămâni, în capitala Doha, a fost organizat Tribeca Doha Film Festival, care a reunit cineaşti, vedete, agenţi şi distribuitori internaţionali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici