Produsele derivate din ciuperci, soluţia pentru ca industria modei să devină mai eco

  • Primele companii de biotehnologie comercializează deja materiale derivate din ciuperci
  • Industria modei este pe locul doi la capitolul poluare, după industria petrolieră
  • Stella McCartney şi-a prezentat anul trecut prima geantă din miceliu
92 afișări
Imaginea articolului Produsele derivate din ciuperci, soluţia pentru ca industria modei să devină mai eco

Produsele derivate din ciuperci, soluţia pentru ca industria modei să devină mai eco

Crearea articolelor de modă din ciuperci, precum haine, pantofi şi genţi ar putea fi o alternativă mai ecologică spre deosebire de pielea tradiţională.

Cercetătorii spun că ciupercile pot fi presate şi prelucrate chimic pentru a crea o substanţă suficient de dură care poate să concureze cu pielea.

Specialiştii spun că producţia de piele este dăunătoare mediului, deoarece necesită mult teren şi resurse, în special produce mult dioxid de carbon.

Înlocuitorii de piele din ciuperci sunt produşi prin reciclarea subproduselor agricole şi forestiere la preţ redus, cum ar fi rumeguşul.

Acesta este hrană pentru creşterea miceliului – o masă mată de fire fungice care poate fi recoltată în câteva săptămâni.

Aceste foi de biomasă fungică pot fi unele dintre cei mai bune înlocuitoare a pielii în ceea ce priveşte durabilitatea şi costurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici